PVD konstatējis pārsniegtu botāniskā piemaisījuma normu Polijas izcelsmes papagaiļu barībā

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) Polijas izcelsmes pilnvērtīgā viļņaino papagaiļu barībā "Economic" konstatējis pārsniegtu maksimāli pieļaujamā botāniskā piemaisījuma "Ambrosia spp" normu, liecina dienesta publiskotā informācija.

Veicot laboratorisko kontroli, PVD papagaiļu barībā konstatējis 76 miligramus uz kilogramu "Ambrosia spp" botāniskā piemaisījuma, kura atļautais daudzums ir 50 miligrami uz kilogramu.

Dienesta pārstāvji atzīmē, ka izplatīšana apturēta un no tirdzniecības atsaukta Polijas izcelsmes viļņaino papagaiļu barība "Economic" ar partijas numuru "12032026", kuras ieteicamais izlietošanas termiņš ir 2026.gada 3.decembris.

PVD par konstatēto ievietojis paziņojumu Eiropas Komisijas (EK) Ātrās brīdināšanas sistēmā.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Latvijā

Kremļa propagandisti kārtējo reizi sākuši ciest sakāvi, kad diskusijās par iespējamu Polijas un Baltijas valstu kareivju nosūtīšanu uz Ukrainu dažādu atbalsta funkciju veikšanai Latvijas pusē iesaistījies viens no pasaules vadošajiem militārajiem videoblogiem.

Svarīgākais