Aizkraukles novada pašvaldība Ukrainai ziedo automašīnas un autobusu

© pixabay.com

No 15.septembra mēnesi Aizkraukles novadā notiks akcija "Piepildi autobusu" Ukrainas atbalstam, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Ar devīzi "No Aizkraukles novada līdz Ukrainas uzvarai" ikviens aicināts piedalīties īpašā labdarības akcijā Ukrainas atbalstam, sagādājot ar higiēnas precēm, pretsāpju līdzekļiem un pārsējiem, baterijām, saldumiem, šķīstošo kafiju un citiem enerģijas avotiem pildītas "atbalsta kastes". Tās nogādās Ukrainā ar pašvaldības ziedoto autobusu un automašīnām.

No 15.septembra līdz 11.oktobrim autobuss atradīsies Jaunjelgavā, Neretā, Pļaviņās, Koknesē, Skrīveros un Aizkrauklē, katrā no vietām pavadot četras dienas. Šajā laikā un pirms tam iedzīvotāji aicināti nogādāt ziedojumu kastes Tūrisma informācijas centrā vai tuvākajā punktā.

Pašvaldība aicina ziedot dušas želejas, skuvekļus, skūšanās putas, apakšveļu, zeķes, guļammaisus, pretsāpju līdzekļus, pārsējus, enerģiju uzkrājošas un radošas lietas, lukturus, saldumus, šķīstošo kafiju, proteīna un enerģijas batoniņus. Akcijas rīkotāji lūdz nenest cita veida apģērbu.

Augusta domes sēdē, atbalstot ukraiņu cīņu pret okupantu armiju, deputāti nolēma Ukrainas aizstāvjiem ziedot trīs pašvaldības īpašumā esošas automašīnas, kuras vairs nav pielietojamas ikdienas funkciju veikšanai novadā - 2006.gada izlaiduma "Mitsubishi L200", 2007.gadā ražotu "Chrysler Grand Voyager" un 2002.gadā ražotu 36 sēdvietu autobusu "Mercedes-Benz". Transportlīdzekļus Ukrainā nogādās biedrības "SOS Palīdzība Ukrainas armijai" pārstāvji un draugi.

Visi spēkrati tiks nodoti Ukrainas 80.desanta triecienbrigādes rīcībā.

Svarīgākais