Neraugoties uz brīdinājumiem, no Latvijas iedzīvotājiem tiek izkrāptas aizvien lielākas naudas summas

© Ekrānšāviņš

Par būtisku problēmu Latvijā kļuvusi krāpšana. Turklāt krāpšanas veidi kļūst arvien rafinētāki un uz tiem iekrīt pat cilvēki, kas domā, ka ar viņiem nekad nekas tāds nevarētu notikt. To, kā darbojas krāpnieki, pēta televīzijas kanāla “360” raidījums “360 ZIŅneši”.

Neraugoties uz brīdinājumiem, no Latvijas iedzīvotājiem tiek izkrāptas aizvien lielākas naudas summas. Šogad vien tie ir jau 11 miljoni eiro. Krāpnieku naudas kāre un izdoma tikai pieaug un tā jau kļuvusi par organizētu noziedzību.

Vispopulārākā ir telefonkrāpniecība. Šogad Latvijas iedzīvotāji tikai telefonkrāpniekiem vien pārskaitījuši jau 5 miljonus eiro. Nauda tiek izkrāpta pat no tiem, kuri domā, ka uz viņiem tas neattiecas un iekrīt jau tikai muļķi. Diemžēl krāpnieki dažkārt prot pārliecināt pat vispiesardzīgākos cilvēkus.

Krāpnieki maina shēmas un stādās priekšā kā visdažādāko dienestu darbinieki. Bieži krāpnieki piezvana un stāsta, ka radiniekam gadījusies nelaime. Upuriem neļauj ilgi domāt, un lai izglābtu radinieku no nepatikšanām, cilvēki pārskaita krāpniekiem lielas naudas summas.

Tāpat joprojām aktuāla ir dažādu saišu nosūtīšana. Visbiežāk tās ir ziņas un saites it kā no dažādiem kurjerdienestiem, iestādēm, Valsts ieņēmumu dienesta, pasta ar aicinājumu atvērt saiti un ievadīt savus bankas datus.

To, kādas vēl metodes krāpnieki visbiežāk izmanto, un kā šādos gadījumos rīkoties, skaties video!

Svarīgākais