Valainis: Jāpārskata atalgojums arī valsts kapitālsabiedrībās

© MN

Jāpārskata atalgojums cilvēkiem, kuri darbojas valsts kapitālsabiedrībās, pēc valdošās koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes pirmdien žurnālistiem teica ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

"Mums būs jāskatās arī uz valsts kapitālsabiedrībām," runājot atalgojuma ierobežošanu, teica Valainis.

Viņš uzsvēra, ka šobrīd gan šis jautājums koalīcijā nav pārrunāts, bet "būs jāskatās, kā valsts kapitālsabiedrībās efektīvāk tērēt savus resursus".

Kā ziņots, finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) savukārt paziņoja, ka publiskā sektora algu pieaugums nākamajā gadā ir jāierobežo, un pašlaik tiek piedāvāts, ka kopējais pieaugums būs līdz 2,6%.

Pēc Ašeradena vārdiem, valdība aktīvi strādā pie valsts budžeta, un šī procesa ietvaros otrdien tiekot cerēts saņemt atbalstu Ministru kabinetā atlīdzības fonda ierobežošanai nākamajā gadā visā publiskajā sektorā.

Paredzēts, ka atalgojuma pieaugums varētu tiks ierobežot līdz 2,6%, un tas attiektos arī uz politiskajām amatpersonām, tostarp deputātiem un ministriem.

Vienlaikus Ašeradens norādīja, ka, valdībai atbalstot publiskā sektora algu pieauguma ierobežošanu, būs jāveic liels darbs, nosakot izņēmumus algu pieauguma ierobežošanai.

Ministrs uzsvēra, ka arī kopumā valsts pārvaldē tēriņi būs jāpārskata. Piemēram, ietaupījums var rasties uz kancelejas preču izdevumu un dažādu pakalpojumu izmaksu samazināšanās rēķina. Pašlaik ministrijas pārskatot savus izdevumus.

Svarīgākais