Vienpadsmit spēkratu vadītāji papildinājuši dzērājšoferu statistiku

© Dmitrijs Suļžics / F64

Pagājušajā diennaktī Valsts policija (VP) uz Latvijas ceļiem apturējusi 11 automašīnu un motociklu vadītājus alkohola reibumā, liecina VP apkopotā informācija.

Rīgas reģionā apturēti divi transportlīdzekļu vadītāji alkohola reibumā un viens narkotisko vielu ietekmē, Latgalē - četri, savukārt Vidzemē un Zemgalē - pa diviem katrā.

No 11 vadītājiem, kas pieķerti alkohola reibumā vai narkotisko vielu ietekmē, diviem paredzēta administratīvā atbildība, bet deviņiem - kriminālatbildība.

Par sēšanos pie stūres, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība un papildus sodam tiek konfiscēta arī automašīna, ja tā pieder pārkāpējam. Ja spēkrats pašam dzērājšoferim nepieder, tad no viņa papildus sodam piedzen naudas summu, kas var sasniegt vadītā transportlīdzekļa tirgus vērtību.

Piektdien ceļu satiksmes jomā pieņemti 488 administratīvo pārkāpuma lēmumi, tajā skaitā 226 par ātruma pārsniegšanu un divi par agresīvu braukšanu, liecina VP apkopotā statistika.

Svarīgākais