Katrs otrais Latvijas iedzīvotājs sev vēlētos iegādāties veselības apdrošināšanu

© Kaspars Krafts / F64

Ja iedzīvotājiem būtu iespēja un nepieciešamie līdzekļi, lai iegādātos jebkādu sev vēlamo apdrošināšanu, visbiežāk jeb 48% gadījumu tā būtu veselības apdrošināšana, kam seko nelaimes gadījumu un īpašuma apdrošināšana, aģentūru LETA informēja finanšu pakalpojumu sniedzēja "IPF Digital Latvia" pārstāvji, atsaucoties uz veikto aptauju.

Respondentiem tika vaicāts, ja būtu iespēja un nepieciešamie līdzekļi, kādu apdrošināšanu viņi iegādātos, lai justos droši un pasargāti. 48% sacīja, ka svarīgākā ir veselības apdrošināšana, savukārt 34% sacīja, ka noderīga būtu arī nelaimes gadījumu apdrošināšana un īpašuma apdrošināšana. 29% iedzīvotāju vēlētos sev arī dzīvības apdrošināšanu ar uzkrājumu, kā arī KASKO apdrošināšanu savam spēkratam.

Veselības apdrošināšana visās vecuma grupās bijusi līdere, taču īpaši to vēlētos cilvēki vecumā no 60 līdz 74 gadiem, kuri šo atbildi nosauca 53% gadījumu. Savukārt jaunāki respondenti, kuri ir vecumā no 18 līdz 29 gadiem, biežāk nekā citi cilvēki labprāt iegādātos ienākumu apdrošināšanu, paužot to 23% gadījumu.

Vēl "IPF Digital Latvia" aptaujā vaicāts, cik naudas gadā būtu gatavs tērēt, lai iegādātos sev visus nepieciešamos apdrošināšanas veidus, kur 29% respondentu pauda, ka līdz 100 eiro, savukārt 24% norādīja - no 101 līdz 200 eiro. Līdz 500 eiro būtu gatavi tērēt 18% Latvijas iedzīvotāju.

Analizējot datus, secināts, ka sievietes apdrošināšanai ir gatavas tērēt mazākas summas, biežāk norādot summas līdz 100 un līdz 200 eiro, savukārt vīrieši aptaujā mēdza izvēlēties arī lielākus ieguldījumus, piemēram, 21% pauda, ka gatavi tērēt no 201 līdz 500 eiro, bet 11% norādīja, ka tērē līdz pat 1000 eiro.

Iedzīvotāju aptauju pēc "IPF Digital Latvia" pasūtījuma veica tirgus izpētes kompānija "Norstat" 2024.gada jūlijā, kurā piedalījās Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

"IPF Digital" grupā ietilpst finanšu tehnoloģiju un kreditēšanas zīmols "Creditea", piedāvājot pakalpojumus Baltijas valstīs, Čehijā, Austrālijā un Meksikā. "IPF Digital" ir daļa no "International Personal Finance Group", kas ir reģistrēts Lielbritānijā un kura akcijas tiek kotētas Londonas Fondu biržā.

Svarīgākais