Rīgā nonākusi daļa no Lietuvā avarējušā autobusa pasažieriem

© Ģirts Ozoliņš / F64

Daļa Lietuvas Šaķu rajonā avarējušā autobusa pasažieru nogādāta Rīgā, aģentūrai LETA norādīja SIA "Norma-A" valdes priekšsēdētājs Andris Podgornijs.

Pirmdienas rītā Šaķu rajonā avarējis autobuss, kas bija ceļā no Krievijas kontrolētā Kēnigsbergas (Karaļauču) apgabalu uz Rīgu, un avārijā ievainoti 26 cilvēki, divi cietušie pasažieri bija iesprostoti avarējušajā autobusā.

Podgornijs norādīja, ka pasažieri, kuri pēc medicīniskās pārbaudes varēja doties ceļā, ir nogādāti galamērķi. Uzņēmuma "Norma-A" valdes priekšsēdētājam nav zināms, cik cilvēku ir palikuši slimnīcā Lietuvā, jo tā ir privāta informācija, kuru uzņēmumam nesniedz.

Pasažieri, kuriem viss ir kārtībā, ir jau saņēmusi vai saņems atpakaļ naudu par šo braucienu. Ja būs kādas pretenzijas, piemēram, par pazaudētu bagāžu, tos izdevumus segs apdrošinātājs. Mēs esam apdrošināti. Tas attiecas gan uz bagāžu, gan pasažieru veselību un citām lietām," teica uzņēmuma "Norma-A" valdes priekšsēdētājs.

Taujāts, kādi bija avārijas iemesli, Podgornijs atzīmēja, ka patlaban autobusa šoferis vēl atrodas slimnīcā, līdz ar to korektu informāciju par notikušo viņš nevar sniegt, jo tā būtu maldinoša. Avārijas iemeslus noteiks Lietuvas policija, noslēdzot ekspertīzi.

Runājot par pasažieriem izmaksātajām kompensācijām un to apmēru, uzņēmuma "Norma-A" valdes priekšsēdētājs sacīja, ka kompensācija nozīmē biļetes cenas atmaksu par šo braucienu.

Kā aģentūrai LETA atzīmēja Ārlietu ministrijā (ĀM), saskaņā ar tās rīcībā esošo informāciju lielākā daļa Latvijas valstspiederīgo, kuri pirmdien cieta autobusa avārijā Šaķu rajonā Lietuvā, ir pametuši Lietuvas medicīnas iestādes un devušies uz savām pastāvīgajām dzīvesvietām.

ĀM akcentē, ka Latvijas vēstniecības Lietuvā rīcībā nav precīzi skaitļi par autobusā esošajiem Latvijas valstspiederīgajiem un tas būt jājautā pārvadājumu nodrošinātajam.

Kā vēstīts, Lietuvas Ugunsdzēsības un glābšanas departamentā informēja, ka pirmdien plkst.5.51 saņemts izsaukums uz Šaķu rajona Žīgeniem, kur no ceļa nobraucis un apgāzies autobuss Kēnigsberga-Rīga ar 47 cilvēkiem.

Kā vēsta Lietuvas sabiedriskās raidorganizācija LRT, Marijampoles rajona policijas komisariāta galvenā pārstāve Gintare Navickaite paziņoja, ka 26 cilvēki ar dažādām traumām tika nogādāti slimnīcās. Sākotnēji tika ziņots, ka cietuši 20 cilvēki, arī nepilngadīgie un divus no cietušajiem atbrīvoja ugunsdzēsēji.

Navickaite sacīja, ka "četras personas ir smagi cietušas, citiem ir vieglākas traumas". Notikuma vietā strādāja ugunsdzēsēji, mediķi un policija. LRT publicētās fotogrāfijas liecina, ka avarējušais ir kompānijas "Ecolines" autobuss. Sākta izmeklēšana par negadījuma apstākļiem.

Svarīgākais