Visgrūtāk mājas atrast strīpainajiem un melnbaltajiem patversmēs esošajiem kaķiem

© Ekrānšāviņš

Sekojot līdzi lietusgāžu izraisītajiem plūdiem Zemgalē, 360TV Ziņneši jau vēstīja, ka lielākā daļa applūdušās Jelgavas dzīvnieku patversmes suņu brīvprātīgo mašīnās mēroja ceļu līdz Rīgai un pagaidu mājas rada Juglā, dzīvnieku patversmē “Labās mājas”. Nu 360TV Ziņneši devās “Labajām mājām”, lai apraudzītu astaiņus un uzzinātu, kā viņiem klājas.

Pēc vētras izraisītajiem plūdiem Jelgavas Mazo dzīvnieku patversmē no Jelgavas uz Rīgas patversmi “Labās mājas” pagājušajā nedēļā tika pārvesti 7 suņi un 15 kaķi, lai dzīvnieki nenoslīktu. Kā šobrīd klājas šiem dzīvniekiem?
Telpas izrāda patversmes brīvprātīgā Sabīne Alupa: “Kaķiem viss te ir forši, un ir kāpelējamie, barības, trauciņi, bet kaķiem šeit ir ļoti grūti, jo kaķis nav bara dzīvnieks, un vienā telpā būt 15-20 kaķiem būt ir grūti. Kaķis ir vienpatis, un viņam nevajag obligāti otro vai trešo kaķīti, lai viņi ir draudzīgi. Būsim reāli, kas ir patversme - kaut kas starp slimnīcu, cietumu un bērnunamu. Tieši viss tas notiek šiem dzīvniekiem galvā.”

Patversme “Labās mājas” dara visu, lai dzīvnieki pēc iespējas ātrāk atrastu mājas, un viena no Jelgavas atbraukusī kaķmeitiņa uz savām jaunajām mājām dodas tieši filmēšanas laikā. Sabīne atklāj, ka cilvēki labprātāk izvēlas kaķus ar krāšņiem kažokiem, bet vienkāršākajiem un necilākajiem mājas atrast ir grūtāk: “Diemžēl patversmē tā kā neejošākie skaitās melnbaltie un svītrainie. Rudie kaķi diezgan ātri atrod mājas, trīskrāsu arī, bet cilvēkiem tie melnbaltie vairs tik ļoti neiet pie sirds.”

Joprojām adopcijai pieejami 8 no Jelgavas atvestie kaķi, no kuriem 4 ir mazi kaķēni, un visi 7 suņi. Šo sestdien no pulksten desmitiem Jelgavā, Mazo dzīvnieku patversmē notiks talka, lai sakoptu teritoriju un patversmes telpa.



Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.