Apdrošinātājs uzskaitījis lietavu radītos zaudējumus 1,5 miljonu eiro apmērā

© Publicitātes foto

Atlīdzībās par svētdienas un pirmdienas rekordlielo lietavu un vētras radītajiem zaudējumiem būs jāizmaksā vismaz 1,5 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja apdrošināšanas sabiedrības "Balta" pārstāvji.

Lielākie zaudējumi radīti, Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā, kā arī Pierīgā un dažos novados Zemgalē.

Starp atlīdzību pieteikumiem ir gan lietavu, gan vēja radītie bojājumi. Liela daļa pieteikumu ir par plūdiem, kas radušies lietavu dēļ, proti, klienti ziņojuši par applūdušām pirmo stāvu telpām un pagrabiem. Savukārt vēja radītie bojājumi saistīti ar krītošiem kokiem vai zariem, nodarot skādi būvēm un automašīnām. Tāpat saņemti pieteikumi par vairākiem gadījumiem, kuros jumta konstrukcijas nav izturējušas spēcīgo vēju.

Ciklons ar spēcīgām lietusgāzēm un vētru Latvijai no dienvidu puses pietuvojās 28.jūlija vakarā, un lietavas turpinājās aptuveni diennakti. "Baltas" Privātā īpašuma un speciālo produktu vadības pārvaldes vadītājs Armands Lagons norāda, ka vētras sekas Lietuvā bija redzamas agrāk nekā Latvijā. Māsasuzņēmumā Lietuvā saņemti jau ap 2000 pieteikumiem, savukārt Latvijā pagaidām saņemti jau vairāk nekā 900 pieteikumi par zaudējumiem 1,5 miljonu eiro apmērā, informē Lagons, norādot, ka tuvāko dienu laikā šie skaitļi noteikti pieaugs.

Eksperts arī norāda, ka pagājušās nedēļas beigās pēc meteorologu paziņojumiem par gaidāmo dabas stihiju, pieauga pieprasījums pēc īpašuma un KASKO apdrošināšanas. Piemēram, viens klients svētdienā iegādājās KASKO polisi, bet jau pirmdien vērsās pie apdrošinātājam, jo, iebraucot peļķē, dzinējā bija iekļuvis ūdens.

Pašlaik apdrošināšanas sabiedrībā "Balta" turpina ienākt klientu pieteikumi par lietavu nodarītajiem zaudējumiem, tādēļ uzņēmums aicina primāri izmantot iespēju iesniegt pieteikumus mājaslapā vai mobilajā lietotnē, jo pieteikuma iesniegšana pa tālruni aizņems ievērojami vairāk laika.

"Balta" 2023.gadā strādāja ar peļņu 20,393 miljonu eiro apmērā, kas ir 2,3 reizes vairāk nekā 2022.gadā. Bruto apdrošināšanas prēmijās "Balta" pagājušajā gadā parakstīja 169,6 miljonus eiro.

"Balta" ietilpst PZU grupā.

Svarīgākais