Viltus bankas kurjeram izdodas izkrāpt vairāk nekā 17 000 eiro

© unsplash.com

Šī gada jūlijā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Ekonomisko noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas Daugavpilī aizturēja 1985. gadā dzimušu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par finanšu līdzekļu izkrāpšanu no divām personām mantkārīgos nolūkos. Zināms, ka vīrietis uzdevās par bankas kurjeru. Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess un turpinās izmeklēšana.

Sākotnējā informācija liecina, ka vīrietis ir izkrāpis finanšu līdzekļus no 1955. gadā dzimuša vīrieša. Vīrietim nodarīts zaudējums 15 000,00 eiro apmērā. Otrā gadījumā krāpnieks no 1963. gadā dzimuša vīrieša izkrāpa 2 850,00 eiro. Zināms, ka vīrietis pie cietušajām personām ieradās kā bankas kurjers, izmantojot taksometra pakalpojumu. Šobrīd iegūtā informācija liecina, ka taksometra pakalpojuma sniedzējs nebija iesaistīts krāpniecības shēmā.

2024. gada 15. jūlijā Valsts policijas amatpersonas aizturēja vīrieti. Aizturēšanas brīdī pie vīrieša tika izņemta skaidra nauda 17 510,00 eiro apmērā. Aizdomās turētajam vīrietim ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Aizturētais vīrietis iepriekš nav nonācis Valsts policijas redzes lokā.

Saistībā ar abiem krāpnieciskajiem gadījumiem aizturētajai personai draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 177. panta otrās daļas par krāpšanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, par ko likums paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Valsts policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un rūpīgi sargāt savu personīgo informāciju un piekļuves datus banku kontiem! Jāatceras, ka ne banku, ne valsts pārvaldes iestāžu darbinieki nekad nezvanīs, lai noskaidrotu kredītkaršu numurus, PIN kodus, Smart-ID piekļuves kodus, CVC kodus vai izteiks lūgumu nodot skaidras naudas līdzekļus kurjeram.

Gadījumā, ja ir izkrāpti finanšu līdzekļi, aicinām pēc iespējas ātrāk par to ziņot bankai un pēc tam - vērsties ar iesniegumu tuvākajā Valsts policijas iecirknī!

Svarīgākais