"DelfinGroup" brīdina par jaunu krāpniecības shēmu uzņēmuma vārdā

© pixabay.com

Nebanku kreditētājs "DelfinGroup" konstatējis jaunu "Facebook Marketplace" platformā izmantotu krāpniecības shēmu, kas saistīta ar viltus rēķinu izsūtīšanu uzņēmuma vārdā, aģentūru LETA informēja "DelfinGroup" pārstāvji.

Uzņēmums vērš uzmanību, ka tirdzniecību šajā platformā šobrīd neveic. Apmaksājot viltus rēķinus, pircēji faktiski samaksā par krāpnieka pasūtītām precēm citos veikalos.

Krāpnieki izmanto "Facebook Marketplace", piedāvājot iegādāties dažādas preces, piemēram, telefonus un citas ierīces. Kad pircējs izrāda interesi par preci, viņam "Facebook" sarakstē tiek izsūtīts rēķins, kas šķietami izrakstīts "DelfinGroup" vārdā, taču faktiski ir viltojums. Uzņēmums aicina iedzīvotājus būt vērīgiem un vienmēr pārbaudīt visu rēķina informāciju, tai skaitā konta numuru, kas ir pieejams "Banknote" mājaslapā, pirms tā apmaksas.

Šajos rēķinos norādītais konta numurs nepieder "DelfinGroup", bet gan kādam citam pakalpojumu sniedzējiem, līdz ar to maldinātais pircējs, apmaksājot šo rēķinu, veic maksājumu nevis par savu preci, bet gan krāpnieka pasūtītu preci citā veikalā.

Tīklā "Banknote" pārdošanas darījumi notiekot tikai klātienē lombardos vai tiešsaistē uzņēmuma mājas lapā. Elektroniskie rēķini vienmēr tiek izsūti tikai no oficiālās e-pasta adreses ar domēnu "banknote.lv".

Uzņēmums plāno vērsties atbildīgajās iestādēs, informējot par krāpniecības gadījumiem, kuros iesaistīts "DelfinGroup" vārds.