Vēl nav izdevies no Krievijas atgūt supojošos tēvu un dēlu [papildināts]

© pixabay.com

Ārlietu ministrija (ĀM) strādā, lai atgūtu ar SUP dēli Krievijā nelikumīgi nokļuvušo vīrieti ar bērnu, aģentūru LETA informēja ĀM preses sekretāre Diāna Eglīte.

Aizvadītās nedēļas nogalē, ar SUP dēli šķērsojot Zilupes upi, no Latvijas Krievijā nelikumīgi nokļuvis kāds vīrietis ar bērnu. Robežas šķērsotāji tika aizturēti Krievijā un VRS ir pieprasījusi Krievijas pusei oficiālu informāciju par personu statusu šajā valstī.

Vienlaikus VRS par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu sākusi kriminālprocesu.

Vienlaikus VRS par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu sākusi kriminālprocesu. Savukārt TV3 vēsta, ka policijā sākta krimināllieta par mazgadīga bērna nolaupīšanu. Zēns izsludināts starptautiskā meklēšanā, un ziņojums par to iekļauts Interpol datubāzē.

ĀM uzsver, ka ministrija ir ciešā saziņā ar Latvijas atbildīgajiem dienestiem. Ministrijā ir saņemts tuvinieku iesniegums. Balstoties uz to, kā arī uz Latvijas atbildīgo institūciju informāciju, ministrija ir vērsusies pie Krievijas puses, pieprasot sniegt precīzu informāciju un spert nepieciešamos soļus, lai Latvijas valstspiederīgie varētu atgriezties Latvijā.

Ievērojot personas datu aizsardzību, detalizētu informāciju par iesniegumā minētajiem faktiem ĀM šobrīd sniegt nevarot.

Svarīgākais