Nākamnedēļ gaidāms +29 grādu karstums, pērkona negaiss un lietus

© F64

Nākamnedēļ Latvijā saglabāsies silts laiks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Centrā atzīmē, ka visas jaunās nedēļās garumā laiks būs silts, saule mīsies ar mākoņiem, bet no otrdienas, 23.jūlija, daļā Latvijas gaidāms lietus.

Pūšot lēnam vējam, atsevišķās naktīs redzamību pasliktinās migla un dūmaka.

Nakts stundās gaisa temperatūra nenoslīdēs zemāk par +12…+19 gradiem, bet diennakts gaišajās stundās gaisa temperatūra pakāpsies līdz +27…+29 grādu atzīmei.

Darba nedēļas pirmajā pusē laika apstākļus noteiks augsta spiediena apgabals, saule mīsies ar mākoņiem. Naktīs gaisa temperatūra saglabāsies +12…+19 grādu robežās, bet dienās gaiss iesils līdz +24…+29 grādiem, vēsākam gaisam, kā ierasts, saglabājoties piekrastes rajonos un Kurzemē, kur gaisa temperatūra gaidāma +21…+25 grādu robežās.

Nedēļas vidū mākoņu daudzums palielināsies, daudzviet atnesot lietu, tostarp vietām gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss. Saglabāsies lēns vējš. Gaisa temperatūra naktīs gaidāma +15…+19 grādi, bet dienas laikā lielākajā valsts daļā gaisa temperatūra pārsvarā būs +22…+27 grādu robežās.

Pēc šī brīža prognozēm, nedēļas nogalē laika apstākļi būtiski nemainīsies - katru dienu daļā Latvijas gaidāms lietus, bt brīžiem uzspīdēs saule. Gaisa temperatūras naktīs saglabāsies +15…+19 grādu robežās, bet dienās vietām tā paaugstināsies līdz +27 grādu atzīmei.

Svarīgākais