Sinoptiķu jaunākā prognoze svētdienai: pērkona negaiss un īslaicīgs lietus

© F64

Latvijā naktī un svētdien, 21. jūlijā, vietām gaidāms pērkona negaiss, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Naktī uz svētdienu, 21. jūliju, gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, vietām būs īslaicīgs lietus, bet nakts sākumā iespējams arī pērkona negaiss.

Pūšot lēnam vējam, atsevišķos reģionos sabiezēs migla, kas redzamību apgrūtinās vēl rīta stundās.

Gaiss naktī atdzisīs līdz +12…+17 grādiem.

Rīgā naktī uz svētdienu, 21. jūliju, gaidāms īslaicīgs lietus. Pūtīs lēns vējš, bet gaisa temperatūra būs +15…+17 grādi.

Savukārt svētdien, 21. jūlijā dienā sauli palaikam aizklās mākoņi, daudzviet tie nesīs īslaicīgu lietu, bet vietām gaidāms arī pērkona negaiss. Vējš būs lēns, un gaiss iesils līdz +20…+25 grādiem.

Rīgā svētdien, 21. jūlijā, gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams, ka lietum pievienosies arī pērkona negaiss. Pūtīs lēns vējš, bet maksimālā gaisa temperatūra būs +22…+23 grādi.

Spīdot saulei, ultravioletā (UV) starojuma indekss sasniegs vidēji augstu līmeni, tāpēc sinoptiķi aicina būt piesardzīgiem un ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros.

Latvijā

Ne visi Latvijas iedzīvotāji, kuri strādājot uzkrāj līdzekļus pensiju otrajā līmenī, diemžēl nodzīvo līdz pensionēšanās vecumam. Saskaņā ar likumu valsts fondēto pensiju shēmā uzkrāto var nodot mantojumā, taču daudzi mantinieki nemaz nesteidzas saņemt šos uzkrājumus.

Svarīgākais