Baltijas valstīs visdārgākā dīzeļdegviela ir Latvijā

© Ģirts Ozoliņš/MN

Baltijas valstu galvaspilsētās degvielas cenām pagājušajā nedēļā bija atšķirīgas tendences, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Rīgā cena samazinājās dīzeļdegvielai, bet palielinājās benzīnam, Viļņā cena samazinājās gan benzīnam, gan arī dīzeļdegvielai, savukārt Tallinā degvielas cenas pieauga.

Darba nedēļas beigās augstākā benzīna cena bija Tallinā, seko Rīga un Viļņa. Savukārt dīzeļdegviela visdārgākā bija Rīgā, seko Tallina, bet lētākā dīzeļdegviela darba nedēļas beigās bija Viļņā.

Šajā darba nedēļā Rīgā "Circle K" degvielas uzpildes stacijā Krasta ielā 95.markas benzīna cena pieauga par 1,2% un maksāja 1,684 eiro par litru, bet dīzeļdegvielas cena nedēļas laikā samazinājās par 2,4% un piektdien maksāja 1,614 eiro par litru.

Viļņā "Circle K" degvielas uzpildes stacijā Savanorju prospektā 95.markas benzīna cena samazinājās par 1,3% - līdz 1,539 eiro par litru, kā arī dīzeļdegvielas cena nedēļas laikā samazinājās par 1,3% - līdz 1,499 eiro par litru.

Savukārt Tallinā "Circle K" uzpildes stacijās 95.markas benzīna cena kāpa par 2,3% - līdz 1,759 eiro par litru, bet dīzeļdegvielas cena nedēļas laikā palielinājās par 2,5% - līdz 1,609 eiro par litru.

Autogāzes cenas Baltijas valstu galvaspilsētās nedēļas laikā ir pieaugušas - Rīgā autogāzes cena nedēļas laikā palielinājās par 1,4% un maksāja 0,745 eiro par litru, Viļņā pieauga par 3,1% - līdz 0,662 eiro par litru, bet Tallinā nemainījās un bija 0,67 eiro par litru.

Latvijā

Ne visi Latvijas iedzīvotāji, kuri strādājot uzkrāj līdzekļus pensiju otrajā līmenī, diemžēl nodzīvo līdz pensionēšanās vecumam. Saskaņā ar likumu valsts fondēto pensiju shēmā uzkrāto var nodot mantojumā, taču daudzi mantinieki nemaz nesteidzas saņemt šos uzkrājumus.

Svarīgākais