Nākamnedēļ Jēkabpils novadā atklās "Latvenergo" saules elektrostaciju

© Dmitrijs Suļžics/MN

Šā gada 24.jūlijā plkst.11 Jēkabpils novada Biržos atklās AS "Latvenergo" saules elektrostaciju, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Biržu saules elektrostacijas atklāšanā piedalīsies "Latvenergo" valdes locekle Ilvija Boreiko, Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP), Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Jurģis Miezainis, kā arī "Latvenergo" padomes priekšsēdētājs Aigars Laizāns.

Šajā gadā "Latvenergo" stratēģiskais mērķis ir izbūvēt jaunas saules parku jaudas 100 megavatu (MW) apjomā un šobrīd Biržu saules elektrostacija ir lielākā no vairākām plānotajām koncerna saules elektrostacijām Latvijā un Baltijā.

"Latvenergo" pārstāvji norāda, ka Biržu saules parka teritorijas sagatavošanas darbus veica vietējais uzņēmums, izmantojot novada karjerā iegūtus izejmateriālus, savukārt citu būvdarbu veikšanai tika piesaistīts vietējais darbaspēks, radot jaunas darba vietas projekta realizācijas laikā. No bioloģiskās zemnieku saimniecības "Bitāni" saules parkā ganīsies 24 aitas, rūpējoties, lai zāle nepāraugtu un neaizēnotu saules paneļus.

Jau ziņots, ka "Latvenergo" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 2,034 miljardi eiro, kas ir par 10,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna peļņa pieauga par 90,8% un bija 350,917 miljoni eiro.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Svarīgākais