Vīrietis mēģinājis izspiest naudu ar draudiem publicēt sievietes kailfoto

© Pixabay

Zemgales rajona tiesa kādam vīrietim piespriedusi nosacītu cietumsodu par izspiešanu, draudot publicēt sievietes kailfoto, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Tiesa pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina apsūdzēto par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un piesprieda viņam brīvības atņemšanu uz četriem mēnešiem, kas noteikta nosacīti ar pārbaudes laiku uz sešiem mēnešiem. Tāpat tiesa lēma no apsūdzētā par labu cietušajai piedzīt mantiskā un morālā kaitējuma kompensāciju 550 eiro.

Saskaņā ar apsūdzību, vīrieša rīcībā bija cietušās sievietes kailfoto un viņu savstarpējā sarakste ar intīma rakstura informāciju. Izmantojot šos datus, vīrietis no sievietes pieprasījis naudu.

Apsūdzētais draudējis, ka pretējā gadījumā viņš izpaudīs apkaunojošas ziņas par cietušo sievieti un publiski izplatīs viņas kailfoto un savstarpējo saraksti ar intīma rakstura informāciju.

Cietusī sieviete viņam samaksāja prasīto naudas summu - 50 eiro. Šī gada sākumā apsūdzētais vēlreiz izteica draudus un pieprasīja cietušajai vēl 50 eiro, taču viņa paziņoja par notikušo policijai.

Nosacītā brīvības atņemšana nozīmē, ka apsūdzētajam nebūs jādodas cietumā, ja tiesas noteiktajā sešu mēnešu pārbaudes laikā viņš neizdarīs jaunu noziedzīgu nodarījumu, nepārkāps sabiedrisko kārtību un izpildīs kriminālsodu izpildi reglamentējošā likumā paredzētos un soda izpildes iestādes noteiktos pienākumus.

Svarīgākais