Pircējiem ar mājdzīvniekiem tirdzniecības centru durvis veras arvien biežāk

© Unsplash

Kādam var patikt, kādam ne, bet tāda nu ir mūsdienu realitāte – arvien vairāk cilvēku ikdienas gaitās, arī iepērkoties, dodas kopā ar savu četrkājaino draugu. Lai astainis nebūtu jāatstāj piesiets pie veikala durvīm vai vēl ļaunāk – piekarsušā mašīnā, lielveikali cits pēc cita lauž līdzšinējās normas un ļauj ienākt savās telpās kopā ar suni, vēsta “360TV ZIŅneši”.

Ja vēl pirms dažiem gadiem veikalā bija ļauts ienākt tikai suņiem-pavadoņiem jeb tā dēvētajiem servisa suņiem, tad tagad situācija ir ievērojami mainījusies. “Riga Plaza” 2022. gadā bija pirmais tirdzniecības centrs, kas kļuva suņiem draudzīgs. Gadu vēlāk savas durvis suņiem vēra arī “Domina”, bet šogad savos 270 veikalos zaļo gaismu suņiem deva arī “Akropole Rīga” un “Akropole Alfa”.

Veikali suņiem arvien draudzīgāki kļūst visā Eiropā.

Dina Bunce, tirdzniecības centra “Domina Shopping” direktore norāda: “Redzot, ka mūsu klienti nāk šeit, dzīvo, staigā apkārt “Dominai” ar saviem suņiem, mēs saprotam, ka tas ir nepieciešams. Un arī mūsu lokācija tomēr ir starp dzīvokļu mājām, dzīvojamiem masīviem, tāpēc ir ļoti jauki, ja var apvienot pastaigu ar suni un ienākt tirdzniecības centrā, lai nopirktu visu, kas ir nepieciešams.”

Lai patīkamā apvienošana ar lietderīgo būtu vēl ērtāka, “Domina Shopping” nupat atklātas Baltijā pirmās īpašās suņu stacijas, kur ir pieejami maisiņi izkārnījumiem un svaigs dzeramais ūdens no vienreizējiem traukiem.

Suņu saimniekiem ir arī svarīgi atcerēties, ka tirdzniecības centrs var būt arī suņiem bīstama vieta - eskalatori vai travalatori, kur ar suni kopā labāk nebraukt. Dzīvnieku vajag ņemt klēpī, pretējā gadījumā var iestrēgt ķepas vai nagi. Ja suns ir lielāka izmēra, ieteicams izmantot liftu.

Svarīgākais