Siliņa pārliecināta par ekonomiskās sadarbības iespējām ar ASV

© Unsplash

ASV ieguldījums Latvijas aizsardzībā paver iespējas stiprināt ekonomisko sadarbību, uzsvēra Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), kura trešdien Ministru kabinetā tikās ar ASV Kongresa pārstāvju palātas Apropriāciju komitejas delegāciju kongresmeņa Toma Koula vadībā.

Kā aģentūru LETA informēja premjeres preses sekretārs Aleksis Zoldners, Siliņa akcentēja, ka ASV līderība transatlantiskās drošības stiprināšanā un ieguldījums Latvijas aizsardzībā paver iespējas arī plašākai ASV un Latvijas ekonomiskajai sadarbībai un partnerībai. Viņa norādīja, ka ASV kongresmeņu vizīte Latvijā stiprina valstu politisko, ekonomisko un aizsardzības sadarbību.

Tāpat premjere atzīmēja, ka Latviju un ASV vieno cieša draudzība un stratēģiska partnerība.

Viņa vērsa uzmanību uz to, ka Latvija investē aizsardzībā vairāk nekā 3% no iekšzemes kopprodukta, un ASV militārā industrija palīdz Latvijai attīstīt aizsardzības spējas.

"Esam iegādājušies ASV ražotās "Himars" un "Naval Strike Missile" ieroču sistēmas, kā arī "Black Hawk" helikopterus. Latvijā vienmēr ir gaidītas ASV investīcijas - lielajiem investoriem nodrošināts "zaļais koridors", lai vienkāršotu birokrātiskās procedūras. Ekonomisko sadarbību varam izvērst ne tikai aizsardzības un militārās industrijas, bet arī digitālajā un finanšu jomā, enerģētikā un citos sektoros," pauda premjere.

Amatpersonas pārrunāja ASV un Latvijas sadarbību drošības, aizsardzības un ekonomikas jautājumos un atbalstu Ukrainai. Siliņa izteica pateicību par ASV militāro klātbūtni Latvijā, kā arī Baltijas Drošības iniciatīvu, kuras mērķis ir stiprināt Baltijas valstu aizsardzības spējas. Amatpersonas arī pārrunāja gaidāmo NATO samitu Vašingtonā, nepieciešamību stiprināt Alianses atturēšanas un aizsardzības spējas, un pretoties Krievijas radītajam apdraudējumam.

ASV kongresmeņu delegāciju vada Apropriāciju komitejas vadītājs Kouls, un vizītē ieradušies arī kongresmeņi Mario Diazs-Balarts, Čaks Fleišmans, Čaks Edvardss un Džeiks Elzijs. Apropriācijas komitejai ir nozīmīga loma lēmumos par ASV budžetu, tajā skaitā par atbalstu Baltijas valstīm un Ukrainai.

Svarīgākais