Rinkēvičs gatavojas apmeklēt Latviešu dziesmu un deju svētkus Kanādā

© Ģirts Ozoliņš / F64

Nākamnedēļ Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs valsts vizītē apmeklēs Grieķiju un XVI Latviešu dziesmu un deju svētku Kanādā, aģentūru LETA informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Valsts vizīte Grieķijā notiks no 2.jūlija līdz 4.jūlijam. Rinkēvičam plānotas tikšanās ar Grieķijas prezidenti Katerinu Sakellaropulu, Grieķijas parlamenta prezidentu Konstantinu Tasulu, Grieķijas premjerministru Kirjaku Micotakis un citām Grieķijas augstākajām amatpersonām. Tāpat Latvijas prezidentam paredzēta tikšanās ar Grieķijā dzīvojošajiem tautiešiem un vairākas intervijas vietējiem masu medijiem.

Savukārt no 5.jūlija līdz 7.jūlijam Rinkēvičs apmeklēs Latviešu dziesmu un deju svētkus Toronto. Vizītes laikā Rinkēvičs apmeklēs kopkora koncertu un tautas deju lieluzvedumu.

Valsts prezidentam paredzēta arī tikšanās ar svētku dalībniekiem un Kanādā dzīvojošiem tautiešiem, kā arī intervijas vietējiem masu medijiem.

Oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" norādīts, ka no 2. līdz 5.jūlijam Valsts prezidenta pienākumus pildīs Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

Mieriņa Valsts prezidentu ir informējusi, ka no 6.jūlija viņa atradīsies prombūtnē, tāpēc šajās dienās par Saeimas priekšsēdētājas pienākumu izpildītāju ir iecelta Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV), kura Mieriņas prombūtnes laikā pildīs arī Valsts prezidenta pienākumus.

Latvijā

Pašlaik Latvijas premjera amats nav forša un silta vieta, vērtējot valdības stabilitāti, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pauda partijas "Saskaņa" līdzpriekšsēdētājs, Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Nils Ušakovs.

Svarīgākais