Latvijas autovadītāji atzīst, ka pie stūres mēdz pārsniegt pieļaujamo promiļu robežu

© Pixabay

Latvijā trešdaļa autovadītāju pie stūres mēdz sēsties pēc alkohola lietošanas, aģentūru LETA informēja "Carlsberg" pārstāvji, atsaucoties uz "Carlsberg 0.0 atbildīgas braukšanas indeksa" aptauju.

Tostarp 6% autovadītāju mēdz pārsniegt pieļaujamo 0,5 promiļu robežu, bet 27% atzīst, ka cenšas nepārsniegt pieļaujamo promiļu slieksni.

Aptaujas dati liecina, ka biežāk pie stūres reibumā sēžas vīrieši. 32% vīriešu sēžas pie stūres pēc alkohola lietošanas, tomēr nepārsniedzot 0,5 promiļu robežu, kamēr autovadītājas sievietes šādu atbildi sniedza 21% gadījumu.

Tikmēr 9% vīriešu atzīst, ka mēdz pārsniegt pieļaujamo promiļu robežu, bet sievietes šādu atbildi sniedza 3% gadījumu.

Aptaujā noskaidrots, ka visretāk pie stūres alkohola reibumā sēžas gados jaunākie autovadītāji vecumā no 18 līdz 29 gadiem. 72% gadījumu jaunieši norādījuši, ka nekad nav sēdušies pie stūres reibumā.

"Carlsberg 0.0 atbildīgas braukšanas indekss" ir aptauja, kas tapusi sadarbībā ar Drošas braukšanas skolu un pētījumu centru "Norstat". Aptaujā, kas veikta 2024. gada janvārī, piedalījās 1000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Latvijā

Sestdien, 29. jūnijā norisinājās Latvijas aukstās zupas tautas degustācijas pasākums Esplanādē, kura mērķis ir panākt abu valstu kulinārijas cepiena mierizlīgumu, demonstrējot, ka aukstā zupa pieder cilvēkiem, un tā vienlīdz labi garšo kā Lietuvā, tā arī Latvijā.

Svarīgākais