Kaķu koloniju sterilizācija Daugavpilī gadā izmaksā līdz 25 000 eiro gadā

© pixabay.com

Kaķu koloniju sterilizācijas programma Daugavpilī gadā izmaksā līdz 25 000 eiro gadā, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Komunālās saimniecības pārvalde (KSP) turpina īstenot kaķu koloniju sterilizācijas programmu un aicina iedzīvotājus aktīvi iesaistīties tajā, lai palīdzētu risināt situāciju ar klaiņojošiem kaķiem Daugavpilī. KSP norāda, ka sterilizācija ir būtisks solis, lai kontrolētu bezpajumtes kaķu populāciju un uzlabotu dzīves kvalitāti pilsētā. Šī programma ne tikai palīdz samazināt jaunu klaiņojošu kaķu skaitu, bet arī nodrošina, ka esošie kaķi ir veselīgāki un mazāk izplata slimības.

Pagalmu koloniju sterilizācija notiek pēc pieteikuma, ko var atstāt, zvanot pa tālruni 20042402 darba dienās no plkst. 8 līdz 17. SIA "Labiekārtošana D" dzīvnieku patversmes darbinieks pieņem pieteikumu, saskaņo kaķu ķeršanas laiku un dienu ar personu, kas uzņemas atbildību par kolonijas reģistrāciju. Ar atbildīgo personu tiek parakstīts arī vienošanās protokols par kolonijas reģistrāciju.

Pēc noķeršanas kaķus aizved uz veterināro klīniku un veic sterilizācijas procedūru. Tālāk dzīvniekus atved uz patversmi, kur tie tiek vakcinēti pret trakumsērgu. Nākamajā dienā kaķus nogādā atpakaļ uz pagalmu, kur tie mitinās. Kaķi, kas tiek sterilizēti, paliek bezpajumtes dzīvnieki, tomēr tie ir reģistrēti pilsētas dzīvnieku patversmē un mazāk izplata slimības.

Daugavpils pašvaldībai kaķu koloniju sterilizācijas programma izmaksā aptuveni 23 000 līdz 25 000 eiro gadā. Summā iekļauta darbinieku alga, transporta izdevumi, kā arī veterinārie pakalpojumi un medikamentu izmaksas. Šī programma sākta 2011. gadā, ik gadu pēc iedzīvotāju pieteikumiem tiek sterilizēti 400 līdz 500 kaķi.

KSP aicina ikvienu, kurš regulāri baro kaķus vai zina par kolonijām savā apkaimē, būt atbildīgiem un zvanīt, lai pieteiktos kaķu sterilizācijai. Iedzīvotāju iesaiste ir būtiska, lai samazinātu klaiņojošu kaķu skaitu un nodrošinātu viņu labklājību.

"Ir svarīgi rīkoties jau šodien, negaidot, kamēr parādīsies jauni kaķēni, jo tieši tādā veidā kopīgiem spēkiem iespējams radīt drošāku un veselīgāku vidi gan kaķiem, gan pilsētas iedzīvotājiem," uzsver KSP.

Latvijā

“Neatkarīgās” TV cikla “nra.lv sarunas” ir nopietnas arī tad, ja konkrētā saruna bija par jokiem. Juris Rijnieks stāstīja par viņa nodibināto teātra apmeklējumu sagatavošanas institūciju “Panna”, kas cilvēkus izklaidē un padara priecīgus ar izrādēm “stand-up” stilā. Sarunā iezīmējām šādu izrāžu vietu Latvijas teātru kopainā un nonācām līdz “Pannas” jaunā projekta “Sekss un mazpilsēta" pieteikšanai.

Svarīgākais