Logina atkāpjas no kultūras ministres amata [papildināts 09:48]

© Ģirts Ozoliņš/MN

Kultūras ministre Agnese Logina pieņēmusi lēmumu atkāpties no ministres amata. Ministre beigs pildīt amata pienākumus 17. jūnijā.

‘’Nozarē esam uzsākuši svarīgas reformas, un man bija liels gods un atbildība kalpot Latvijai un tās iedzīvotājiem. Šo laiku raksturoja kā sarežģīti brīži, tā panākumi, un esmu lepna par paveikto un drosmīgi pieteikto. Personīgu iemeslu dēļ esmu pieņēmusi lēmumu atkāpties no kultūras ministra amata. Vēlos pateikties saviem kolēģiem par viņu nenogurstošo darbu un atbalstu, kā arī visiem, kas ticēja mūsu kopīgajam darbam. Es turpināšu kalpot labākas, saliedētākas, drošākas sabiedrības attīstībai,’’ uzsver Latvijas Republikas kultūras ministre Agnese Logina.

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) mikroblogošanas vietnē "X" šorīt ziņoja, ka Logina bija informējusi viņu par lēmumu atkāpties no kultūras ministres amata, un premjere ir pieņēmusi viņas demisiju. "Atbilstoši Sadarbības līgumam, sagaidu, ka partija “Progresīvie” piedāvās kultūras ministra amata kandidātu, par kura apstiprināšanu amatā lemt Saeimai."

Siliņas preses sekretārs Aleksis Zoldners aģentūrai LETA sacīja, ka kultūras ministres amata pienākumus līdz jauna ministra apstiprināšanai veiks Ministru prezidente, savukārt viņas prombūtnes laikā - tieslietu ministre. "Attiecīgi, ņemot vērā, ka šodien un rīt Ministru prezidente ir komandējumā, kultūras ministres pienākumus šajās dienās veiks tieslietu ministre," skaidroja Zoldners.

Agnese Logina stājās kultūras ministres amatā 2023. gada 15. septembrī. Ministrija šajā posmā ir izveidojusi Mediju politikas pamatnostādnes un uzsākusi sabiedrisko mediju apvienošanas procesu. Papildu finansiālais atbalsts sniegts bērnu un jauniešu kultūrizglītības programmām, mākslinieku un kolektīvu atalgojumam, kā arī sabiedrisko mediju kapacitātes celšanai un reģionālā satura izveidei. Ministrija veicinājusi drošas mācību vides veidošanu un pārvaldības kultūras maiņu kultūrizglītības iestādēs. Pieņemti vairāki īpaši nozīmīgu ēku atjaunošanas projekti, tai skaitā Jaunā Rīgas teātra ēka, Latvijas Leļļu teātra ēka, kā arī Rīgas pils pirmā kārta, kur drīzumā jau atgriezīsies Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, un arī atrisināts gadiem iestrēgušais Stūra mājas nākotnes jautājums, lai nodrošinātu, ka ekspozīcijas darbs netiek traucēts. Ir iesākts darbs Kultūras ministrijas kapitālsabiedrību pārvaldības uzlabošanai. Tāpat pieņemts gala lēmums Rīgas filharmonijas metu konkursā, kā arī sperti soļi Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja institūcijas izveidei.

Logina izsaka sirsnīgu pateicību ministrijas personālam un kultūras nozarē strādājošajiem kolēģiem.