Pārrunājot militārā poligona "Sēlija" attīstību, atzīst nepieciešamību pēc koordinētiem risinājumiem

© Romāns Kokšarovs / F64

Aizsardzības ministrijas vadītā starpinstitucionālā darba grupa atzinusi, ka ir nepieciešami koordinēti risinājumi poligona "Sēlija" attīstībai, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Piektdien Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra Aivara Puriņa vadībā tika aizvadīta militārā poligona "Sēlija" attīstībai veltītās starpinstitucionālās darba grupas sanāksme, kurā tika apspriesti poligona izveides darbi.

Sanāksmes laikā tika apspriests progress militārajam poligonam atvēlētās teritorijas sagatavošanā, sākot atmežošanu uz valstij piederošās zemes aptuveni 450 hektāru platībā.

Tāpat tika pārrunāti un koordinēti turpmākie darbi saskaņā ar projekta īstenošanas pirmās izpildes grafiku.

Darba grupā valdīja vienota izpratne, ka ir nepieciešami koordinēti risinājumi, lai projekts sekmīgi virzītos uz priekšu, tāpat sanāksmē īpaša uzmanība tika pievērsta satiksmes infrastruktūrai, tostarp Daudzevu un Sunāksti savienojošā ceļa rekonstrukcijas plāniem.

Darba grupas sastāvā savus pārstāvjus deleģējusi Ekonomikas ministrija, Finanšu ministrija, Iekšlietu ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Satiksmes ministrija, Veselības ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Zemkopības ministrija, kā arī Aizkraukles novada pašvaldība un Jēkabpils novada pašvaldība.

Jau ziņots, ka 2023.gada 22.jūnijā Saeima pieņēma Militārā poligona "Sēlija" izveides likumu, nosakot tā atrašanos Jēkabpils un Aizkraukles novadu teritorijās, kā arī piešķirot tam nacionālo interešu objekta statusu.

Latvijā

Latvijā viltojumi veido apmēram 13,6% no kopējā sporta preču nozarē zaudētā pārdošanas apjoma, un līdz ar to Latvija kopā ar Čehiju procentuāli dala 9. un 10. vietu Eiropas Savienībā pēc sporta preču viltojumu nodarītajiem zaudējumiem, liecina Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroja (EUIPO) pētījuma dati. Latvijas sporta preču nozare viltojumu dēļ ik gadu cieš vismaz 2,83 miljonus eiro lielus zaudējumus.