"Latvenergo" piedāvā darbu ar 3348 eiro lielu algu

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Valsts kanceleja izsludinājusi konkursu uz AS "Latvenergo" padomes locekļa amatu, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Pretendenti aicināti iesniegt pieteikumus elektroniski līdz 2.jūlijam.

Obligātās minimālās prasības kandidātiem ir nevainojama reputācija un augstākā izglītība inženierzinātnēs, vadībzinībās, ekonomikā vai uzņēmējdarbības jomā. Tāpat nepieciešama pēdējo desmit gadu laikā iegūta vismaz trīs gadu darba pieredze vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes locekļa amatā vai arī vismaz divu gadu pieredze vidējas vai lielas kapitālsabiedrības padomes locekļa amatā.

Tāpat izvirzītas profesionālās pieredzes, zināšanu un kompetences jomas prasības. Proti, kandidātiem pēdējo desmit gadu laikā jābūt darba pieredzei enerģijas ražošanas, elektroenerģijas sadales vai enerģijas tirdzniecības jomā, vismaz trīs miljonu eiro ietilpīga projekta vadībā un īstenošanā, kā arī kapitālsabiedrībās, kas kandidāta darba vai pilnvaru laikā strādājušas ar peļņu.

Kandidātiem jābūt izpratnei un zināšanām par elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu, elektroenerģijas pārvadi, sadali, tirdzniecību, lielu energosistēmu darbību un elektrības tirgus attīstības jautājumiem, izpratnei par attīstības tendencēm enerģētikā, tostarp enerģijas uzkrāšanas tehnoloģijām, ūdeņraža ražošanu un izmantošanu, atjaunīgajiem energoresursiem un Zaļā kursa nosacījumiem, kā arī ilgtspējas aspektiem.

Tāpat jābūt izpratnei par "Latvenergo" koncerna komercdarbību, publiskas personas kapitālsabiedrības darbību un pārvaldību, kā arī par korporatīvās pārvaldības principiem, izpratnei par stratēģijas izstrādi un tās mērķu sasniegšanu.

Kandidātiem pienākumu pildīšanai nepieciešamas tādas vadības kompetences kā stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, lēmumu pieņemšana un atbildība, pozitīvu attiecību veidošana un uzturēšana, kā arī pārmaiņu vadīšana.

Konkurss norisināsies trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā nominācijas komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām. Konkursa otrās kārtas laikā paredzētas pretendentu intervijas, kuru laikā konkursa dalībnieki nominācijas komisijai prezentēs stratēģisko redzējumu par "Latvenergo" galvenajiem nākotnes izaicinājumiem, sniedzot ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai, kā arī par galvenajām "Latvenergo" attīstības iespējām tuvāko piecu gadu laikā. Savukārt trešajā kārtā komisija vērtēs pretendentu vadības kompetences.

Konkursa noslēgumā viens vai divi visaugstāko novērtējumu guvušie pretendenti tiks izvirzīti Ekonomikas ministrijai (EM) prioritārā secībā galīgā lēmuma pieņemšanai un kandidāta ievēlēšanai amatā.

Jaunais "Latvenergo" padomes loceklis saņems mēneša atlīdzību 3448 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas.

Konkursa nominācijas komisiju vada Valsts kancelejas direktora vietnieks valsts attīstības jautājumos, Pārresoru koordinācijas departamenta vadītājs Pēteris Vilks. Komisijas sastāvā ir EM valsts sekretārs Edmunds Valantis, EM vecākā eksperte kapitālsabiedrību pārvaldības jautājumos Marina Podvinska, Baltijas Korporatīvās pārvaldības institūta Politikas grupas vadītāja Zane Kotāne, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis un Politikas daļas direktors Jānis Lielpēteris un Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienības valdes loceklis Dainis Ģēģers.

Padomes locekļa amata kandidātu novērtēšanas un atlases procesā iesaistīts personāla atlases pakalpojumu sniedzējs SIA "Eiro personāls".

Jau ziņots, ka "Latvenergo" padomes priekšsēdētājs ir Aigars Laizāns, padomes priekšsēdētāja vietnieks - Kaspars Rokens, bet padomes locekļi - Toms Siliņš un Gundars Ruža.

"Latvenergo" akcionāru sapulce no uzņēmuma padomes pavasarī atsauca līdzšinējo padomes priekšsēdētāju Ivaru Golstu, kurš šajā amatā bija kopš 2020.gada 10.jūnija.

Jau ziņots, ka "Latvenergo" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, sasniedza 2,027 miljardus eiro, kas ir par 10% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt koncerna peļņa pieauga par 90% un bija 350,2 miljoni eiro.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Svarīgākais