Latvijā uz un pie dzelzceļa sliedēm šogad dzīvību zaudējuši jau pieci cilvēki

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Latvijā negadījumos uz un pie dzelzceļa sliedēm šogad pirmajos piecos mēnešos dzīvību ir zaudējuši pieci cilvēki, bet traumas guvuši seši cilvēki, vēsta VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) pārstāvji, atsaucoties uz uzņēmuma statistiku.

LDz norāda, ka negadījumu biežākie cēloņi joprojām ir neuzmanība, drošības noteikumu neievērošana vai klaja pārgalvība.

Tādējādi, sākoties skolēnu brīvlaikam, LDz atgādina par nepieciešamību dzelzceļa tuvumā būt īpaši piesardzīgiem un modriem, kā arī aicina vecākus un citus pieaugušos izrunāt ar bērniem un jauniešiem drošības noteikumus, atrodoties uz un pie sliežu ceļiem.

LDz atgādina, ka vilcienam vienmēr ir priekšroka - gan uz brauktuvēm, gan uz gājēju pārejām -, vienlaikus ikvienam ir jāapstājas un jāpaskatās uz abām pusēm, šķērsojot dzelzceļa sliedes. Tāpat sliedes ir aizliegts šķērsot neatļautās vietās, kā arī LDz aicina nolikt telefonu un austiņas, jo tās novērš uzmanību no apkārt notiekošā, tostarp no vilciena tuvošanās.

LETA jau ziņoja, ka LDz koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 263,529 miljoni eiro, kas ir par 3,4% vairāk nekā 2022.gadā, taču koncerns cieta 3,231 miljona eiro zaudējumus.

LDz ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna valdošais uzņēmums.

Svarīgākais