Tiesībsarga birojs vēlas noskaidrot, cik agri no rīta ceļas skolēni

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Tiesībsarga birojs aicina vecākus piedalīties aptaujā, pastāstot par to, cik agri no rītiem ceļas skolēni, lai laikus nokļūtu uz pirmajām norisēm skolās, informē birojs.

Aptaujā birojs vēlas noskaidrot arī to, kā skolēni no rītiem nokļūst skolā - dodas uz skolu kājām, vecāki aizved ar auto vai brauc ar sabiedrisko transportu vai skolas autobusu Šī aptauja nav par pirmsskolas izglītību - bērnudārzu.

Ja vecākam ir vairāki bērni, kuri apmeklē dažādas skolas vai mācās dažādās klasēs, birojs lūdz aptauju aizpildīt par katru bērnu atsevišķi.

Aptauja ir elektroniski aizpildāma, sekojot saitei "ej.uz/agrieriti", līdz 30.jūnijam.

Šobrīd tiesībsargs veic izpēti par izglītības iestāžu mācību darba laika organizēšanu, un iedzīvotāju pieredze un viedoklis būs ļoti vērtīgi un noderīgi.

Tiesībsargs jau šobrīd ir aicinājis pašvaldības bērnu interesēs pilnveidot skolēnu pārvadājumu pakalpojumus, uzsverot, ka īpaši nepieļaujama ir dzīvošana internātos kā alternatīvs risinājums.

Jau 2017.gadā tiesībsargs veica izpēti par to, kā agrs mācību sākums ietekmē bērnu un jauniešu veselību, un aicināja Veselības ministriju un Izglītības un zinātnes ministriju vērtēt iespējas noteikt pamatskolu un vidusskolu audzēkņiem vienotu mācību stundu sākuma pieļaujamo agrāko laiku.

Svarīgākais