Naktī līs vien īslaicīgi

© Gints Ivuškāns / F64

Naktī uz svētdienu, 2.jūniju, vietām Latvijā gaidāms īslaicīgs lietus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Naktī mākoņu daudzums debesīs virs Latvijas būs mainīgs un vietām gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams pērkona negaiss. Vējš būs lēns, bet negaisa laikā brāzmains. Atsevišķos rajonos veidosies migla. Minimālā gaisa temperatūra būs +12…+17 grādi.

Rīgā naktī mākoņu daudzums būs mainīgs un nakts sākumā vēl gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Putīs lēns vējš, kas negaisa laikā būs brāzmains, un gaisa temperatūra nebūs zemāka par +15…+17 grādiem.

Savukārt svētdien, 2.jūnijā, dienā saule mīsies ar mākoņiem, kas daudzviet nesīs stipru pērkona negaisu. Vietām pērkona lietusgāzes būs ļoti stipras un tās pavadīs krusa. Vējš lielākoties būs lēns, bet negaisa laikā gaidāmas krasas vēja brāzmas pastiprināsies līdz pat 20-24 metriem sekundē. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +20…+25 grādiem.

Rīgā dienā gaidāma gan saule, gan mākoņi. Pēcpusdienas stundās atsevišķi gubu mākoņi pāraugs pērkona negaisa mākoņos, kas nesīs lietusgāzes, iespējams, arī krusu. Pūtīs lēns vējš, kas negaisa laikā brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē, bet maksimālā gaisa temperatūra būs +22…+24 grādi.

Svarīgākais