Pašlaik neplāno atcelt "Rus.lsm" plānotās EP priekšvēlēšanu debates krieviski

© Ģirts Ozoliņš / F64

Latvijas Televīzijas (LTV) Redakcionālā padome pašlaik neizskata iespēju atcelt multimediju platformā "Rus.lsm" plānotās Eiropas Parlamenta (EP) priekšvēlēšanu debates krievu valodā, aģentūru LETA informēja LTV.

Padome norāda, ka "Rus.lsm" rīkotās debates ir tikai neliela daļa no plašā satura, ko, sagaidot EP vēlēšanas, piedāvās LTV un sabiedrisko mediju portāls "Lsm". Gaidāms arī raidījumu cikls "Kam jābūt Eiropas Parlamentā?" Jāņa Dombura vadībā un debates "Izvēlies nākotni!" Anetes Bērtules vadībā.

"Valsts iestāžu un politiķu publiskos paziņojumus uzskatām par mērķtiecīgiem centieniem ietekmēt sabiedriskā medija darbību, kas brīvā un demokrātiskā valstī nav pieļaujams. Tāpēc neatkāpsimies no būtiskā uzdevuma priekšvēlēšanu debatēs uzrunāt iespējami plašu auditoriju," komentē LTV galvenā redaktore Sigita Roķe.

Viņa apgalvo, ka LTV savā saturā sargā un vienmēr sargās latviešu valodu.

"Esam pārliecināti, ka priekšvēlēšanu debates citās valodās mūsu latviešu valodu nekādi neapdraud, taču nodrošina ko ļoti būtisku - sniedz iespējami plašai auditorijai Latvijā uzticamu un daudzveidīgu informāciju par demokrātiskajiem procesiem un vērtībām, tai skaitā, žurnālista vadītās EP vēlēšanu debatēs uzklausot kandidātu atbildes uz ikvienam iedzīvotājam būtiskiem jautājumiem par demokrātiju, drošību un mūsu valsti," skaidro LTV pārstāve.

Atbilstoši plānotajam līdz 27.maijam tiek gaidītas partiju vai partiju apvienību atbildes par dalību "Rus.lsm" organizētajās priekšvēlēšanu debatēs. Kad tiks noskaidrots dalībnieku sastāvs, nepieciešamības gadījumā redakcija lems par izmaiņām debašu organizēšanā.

Pašlaik plānotas debates, sadalot partijas vai partiju apvienības četrās pārraidēs, jo "Rus.lsm" studijā nav iespējams nodrošināt debates plašākā dalībnieku lokā.

Jau ziņots, ka vairākas Saeimā pārstāvētās partijas ir nolēmušas piedalīties priekšvēlēšanu debatēs krievu valodā.