Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

Publiskots VK ziņojums par Kariņa specreisiem: konstatētas vairākas nelikumības un neekonomiskā rīcība

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Valsts kontrole (VK) šodien, 10. aprīlī, publicēs Krišjāņa Kariņa (JV) speciālo lidojumu revīzijā konstatētos rezultātus. VK padomes lockle Inga Vilka LTV raidījumam "Rīta panorāma" atzina, ka tikai viens no kopumā 32 Kariņa komandējumiem bija steidzams, pārējie jau laicīgi tika ieplānoti.

VK revīziju par Kariņa speciālajiem lidojumiem veica par laika posmu no 2021. gada 1. janvāra līdz 2023. gada 31. decembrim.

Šajā laika posmā Kariņš devās 53 komandējumos, 32 gadījumos tika izmantoti speciālie lidojumi.

Jaunākā informācija par VK konstatēto Kariņa specreisu revīzijā šeit

Vilka raidījumam "Rīta panorāma" norādīja, ka ir nepieciešams kliedēt mītu par steidzamajiem lidojumiem. "No šiem 32 komandējumiem, kas bija attiecīgi mūsu revidējamā laika posmā, tikai viens ir bijis tāds, kur speciālais reiss ir pasūtīts iepriekšējā dienā. Tas periods, kurā pasūtīts, bija pat līdz 37 dienām."

VK revīzijā konstatējusi vairākus normatīvo aktu pārkāpumus. Vilka izcēla, ka ir pārkāpti gan Ministru kabineta noteikumi, gan publiskas personas līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likums, arī publisko iepirkumu likums un grāmatvedības likums.

Tikmēr Latvijas Radio Kariņa speciālo lidojumu revīziju komentēja Valsts kontrolieris Edgars Kočargins, kurš arī atzina, ka revīzijā konstatēta gan nelikumīga, gan neekonomiska rīcība.

Valsts kontrole sniegusi ieteikumus, kā situāciju labot, bet par nelikumībām informācija nodota Ģenerālprokuratūrai un Iepirkumu uzraudzības birojam.

Korčagins atzīmēja, ka Valsts kanceleja apstrīdēja sākotnēji Valsts kontroles revīzijas ziņojuma projektu par lidojumu vērtējumu.

Jau ziņojām, ka bijušajam premjeram Krišjānim Kariņam (JV) šodien būs pēdējā darba diena ārlietu ministra amatā. Kā ziņots, Kariņš pēc Ministru prezidenta amata laika privāto avioreisu skandāla marta beigās paziņoja par atkāpšanos no ārlietu ministra amata.