Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Lielajā Pelečāres purvā deg mežs vairāku hektāru platībā

© f64.lv, Ilze Zvēra

Jēkabpils novada Atašienas pagasta Lielajā Pelečāres purvā deg mežs 4,29 hektāru platībā, informē Valsts meža dienests (VMD).

Dienestā norāda, ka ugunsgrēks ir ierobežots un patlaban notiek meža ugunsgrēka dzēšanas darbi. Dzēšanas darbus veic VMD, tostarp darbos piedalās 15 darbinieki, viena ugunsdzēsības autocisterna un citi dienesta rīcībā esošie transportlīdzekļi, kas aprīkoti ar ugunsdzēšanas iekārtām.

Vienlaikus dienestā atzīmē, ka darbus apgrūtina piekļuves iespējas ugunsgrēka vietai, kā arī palielais attālums līdz ūdens ņemšanas vietai.

Uguns izcelšanās iemesls varētu būt neuzmanīga rīcība ar uguni, norāda VMD pārstāvji.

Vienlaikus dienestā atgādina, ka mežā ir aizliegts nomest degošus un gruzdošus priekšmetus, tostarp izsmēķus un sērkociņus.

Jau ziņots, ka Latvijā līdz septembrim reģistrēti un dzēsti 633 meža ugunsgrēki, kopumā izdegot 629 hektāriem meža zemes platības, tostarp 111 hektāriem jaunaudžu un 364 hektāriem īpaši aizsargājamo dabas teritoriju.

VMD uzrauga meža apsaimniekošanu, medību un dabas aizsardzības reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību. Dienests uztur Meža valsts reģistru, kur tiek apkopota informāciju par mežu, tajā notiekošo saimniecisko darbību, medībām un medījamiem dzīvniekiem. VMD misija ir rūpēties par atbildīgu meža izmantošanu un saglabāšanu nākamajām paaudzēm.