Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

Jaundibināto Latvijas Ilgtspējīgās transporta infrastruktūras attīstības asociāciju vadīs Nemiro

Nodibināta Latvijas Ilgtspējīgās transporta infrastruktūras attīstības asociācija (LITIAA), kuru vadīs bijušais Saeimas deputāts un ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Asociācija reģistrēta 2023.gada 20.aprīlī.

LITIAA amatpersonas ir Nemiro un Lelde Dembovska.

Asociācijas dibinātāji ir SIA "LDV Construcion" valdes priekšsēdētāja Dembovska un kompānijas valdes locekle Lolita Jēkabsone, kā arī SIA "Vianova" valdes priekšsēdētājs Sandis Zvidriņš.

LITIAA statūtos teikts, ka asociācijas mērķis ir apvienot transporta infrastruktūras nozarē strādājošos uzņēmumus, nodrošinot to interešu pārstāvību nacionālā un starptautiskā līmenī, kā arī nodibināt saikni ar radniecīgām organizācijām un politikas veidotājiem, pārstāvot asociācijas biedru kolektīvās intereses publiskā sektora iestādēs un komunikācijā ar nozares politikas veidotājiem.

Tāpat starp asociācijas mērķiem minēts vienotas izpratnes par transporta infrastruktūras attīstības projektu ilgtspējīgu risinājumu nepieciešamību stiprināšana un tiesiski atbildīgu un uz ilgtermiņa sadarbību vērstu komercpraksi transporta infrastruktūras nozarē veicināšana.

Asociācija arī plāno veicināt godīgu konkurenci nozares dalībnieku starpā, izglītot sabiedrību par transporta infrastruktūras attīstības projektu un risinājumu nepieciešamību, kā arī organizēt izglītojošus pasākumus esošajiem un topošajiem nozares speciālistiem par ilgtspējīgu un mūsdienīgu risinājumu nepieciešamību transporta infrastruktūras tālākai attīstībai un uzturēšanai.

Asociācijas izpildinstitūcija ir valde, kas sastāv no diviem locekļiem.

LITIAA pārstāvji norāda, ka Latvijā ir nepieciešams politikas veidotājiem sniegt nozares viedokli ar mērķi nodrošināt ilgtspējīgu transporta infrastruktūras attīstību. Tagad, kad Nemiro ir atstājis politiku, viņš ir nolēmis savu pieredzi tālāk izmantot sabiedriskā organizācijā, kas saistīta vairāk ar transporta infrastruktūru Latvijā.

Asociācija plāno apvienot uzņēmumus, kuri darbojās transporta infrastruktūras, projektēšanas, izbūves un uzturēšanas jomā. Asociācijas pārstāvji norāda, ka svarīgi ir uzņēmuma nevainojama reputācija attiecībā uz konkurences tiesību ievērošanu, kā arī uzņēmuma nav nodokļu parādu.