Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā

VIDEO: Rīgas dāvinātie autobusi Ukrainai rekordātrumā piepildās ar humāno palīdzību; ziedot var arī šodien 

© Ekrānuzņēmums

Desmit autobusi, kurus Rīgas pašvaldība dāvina Ukrainas galvaspilsētai, turpina piepildīties ar palīdzību, kas janvārī tiks nogādāta Kijivā: šodien ziedojumi tiek krauti autobusos pie lielveikala "Spice". 

Kā redzams video kadros, cilvēki nāk ar kastēm, maisiem un pat ratiem, kur sakrāvuši segas, siltos apģērbus, zābakus, sauso pārtiku un visu ko citu, kas noderēs šajā ziemā — visgrūtākajā ziemā mūsdienu Ukrainas vēsturē. Kad viens autobuss piekrauts, brauc klāt nākamais.

Lai autobusi tiktu pareizajā kārtībā nodoti ukraiņiem ar sabiedriskā labuma organizācijas starpniecību, tie tiks nogādāti Ukrainā, piesaistot “Ziedot.lv” organizāciju. Tās vadītāja Rūta Dimanta teica, ka (pretēji gaidītajam) palīdzības vākšana Ukrainai kopumā neesot mazinājusies: “Krievija ar savām nelietībām, ko pastrādā praktiski katru dienu, pati gādā par to, lai Latvijā cilvēkiem nemazinātos motivācija un interese sniegt palīdzību Ukrainai!”

Prioritāte akūti nepieciešamās humānās palīdzības vidū ir mantas un preces bērniem, higiēnai; ilgi uzglabājama pārtika (piemēram, konservi), kā arī mājdzīvnieku barība. Protams, noderēs viss, kas saistīts ar medicīnu un ārstēšanu — pārsēji, žņaugi, plāksteri, dezinfekcijas līdzekļi, antiseptiķi, medicīniskie cimdi. Visbeidzot, tiek vāktas segas, matrači, guļammaisi, sildītāji, lādētāji, un, protams, jebkādas jaudas dīzeļģeneratori elektrībai.

Palīdzības vākšana arī turpmāk notiks visos Rīgas pilsētas apkaimju centros un Imantas kultūras centrā Anniņmuižas bulvārī 29, kur jebkurš var nogādāt jebkurā laikā mantu vešanai uz Ukrainu. Ja šie desmit autobusi jau būs piebāzti ar palīdzību, mantas tiks nodotas citiem transportiem, kas dosies uz Ukrainu citās reizēs, tā ka nekas neies zudumā.




Vicemēru Ķirša un Ratnieka paziņojums par dāvinājumu, kā arī humānās palīdzības savākšanas grafiks un pārējā informācija šeit.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums
no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem

Par projekta "Ziņojums par stāvokli Ukrainā" saturu atbild SIA "Mediju nams".
#SIF_MAF2022

ZIŅOJUMS PAR STĀVOKLI UKRAINĀ: interneta raidījumu, reportāžu un mediju rakstu cikls par situāciju Ukrainā un ar to saistītajiem jautājumiem ziņu portālā “nra.lv” un drukātajā žurnālā “Vakara Ziņas”. Tas iekļaus regulāras reportāžas un video no pašas Ukrainas teritorijas un Ukrainas pierobežas, kā arī Latvijas. Tiks atspoguļota un analizēta karadarbība, Latvijas un citu valstu atbalsts, postījumu novēršana un mēģinājumi atjaunot mierīgu dzīvi, atbalsts bēgļiem, humānā un militārā palīdzība, kā arī analizēta ietekme uz situāciju Latvijā, tās ekonomiku un politiku.