Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Līgo pasākumi ārpus Latvijas

© Rūta Kalmuka/F64

Jāņus latvieši svin ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē, kad īsākā nakts kļūst maģiska un vieno latviešus visā pasaulē, jo šajos svētkos ne tikai tiek iedegti ugunskuri, bet arī ikviens latvietis izjūt īpašu saikni ar savu dzimteni, tautiešiem un tradīcijām.

23. jūnijs

Līgo svētki Vācijā

Ceturtdien, 23. jūnijā, tautieši un Latvijas draugi aicināti piedalīties Jāņu svinībās Latviešu centrā Bērzaine, Dienvidvācijā, Freiburgā.

Par latvisku svinēšanu gādās Stiprās sievas un etnoprieka grupa Ogas. Visu dienu svinētāji varēs vīt skaistus ziedu un ozolzaru vainagus, veidot meiju vārtus, siet sieru un cept gaļas pīrāgus. Vakarā iedegsim Jāņuguni, dziedāsim, dancosim līdz rītausmai un kopā sagaidīsim saulīti. Ziedus kopā lasīsim Švarcvaldes kalnos, bet lasiet tos arī ceļā uz Bērzaini!

Toronto Pensionāru iknedēļas saiets. Jāņu svinēšana

23. jūnijā Toronto Pensionāru iknedēļas saietā kopīgi svinēs Jāņus, kurā uzstāsies atdzimušais pensionāru koris ROTA, Irisas Purenes vadībā.

24. jūnijs

Apvienotā Karalistē Jāņu desmitais jubilejas festivāls

Berzes Strazdi

Straumēnos Jāņu festivāls notiks trīs dienas - no 24. līdz 26. jūnijam. Festivālā visus līgotājus ar koncertiem iepriecinās arī citi Latvijā pazīstamākie mūziķi - Arstarulsmirus, “CREDO”, “Labvēlīgais Tips”, Kaspars Upacieris jeb vairāk pazīstams kā “Ufo”, X-faktora zvaigznes Diona Liepiņa un “Chaina”, Lielbritānijā populārā un zināmā grupa “Mazie Rakari”. Vairāk šeit.

Līgo svētki Dānijā

Sanāciet, Jāņa bērni, uz lustīgu līgošanu! Latviešu-dāņu biedrība aicina uz pamatīgu svinēšanu un vien' maz' cūciņ' 24. jūnijā! Kopā ar mūsu amatieru kopām, esam sarūpējuši plašu un patiesi latvisku svētku programmu. Neizpaliks vainagu pīšana, ugunskura rotāšana, apdziedāšanās un Jāņu godināšana. Par daņčiem un tradicionālām saulgriežu izdarībām rūpēsies folkloras kopa "Kokles" no Rīgas. Aicinām katru vilkt savu tautas tērpu, vai viss tautiskākos tērpus un aksesuārus, kādi mājās vien atrodami!

25. jūnijs

Bantry Kupala festivāls Īrijā

Sagaidiet pārsteidzošus tradicionālo tērpu, ēdienu un mūzikas šovus no dažādām kultūrām un valstīm. Brīnišķīgi svētki, kas svin Līgo festivālu. Sestdien, 25. jūnijā no pulksten 12 līdz 16, Volfa Toņa laukumā. BEZMAKSAS pasākums visai ģimenei un kolorīts pasākums, ko nepalaist garām!

Līgo svētki Normandijā

Latviešu Apvienība Francijā Jums vēl līksmus un priecīgus Līgo svētkus pie Sniedzes Sainsas kundzes! Sestdien, 25.jūnijā plkst. 16:00

Līgo svētki ASV

Gaidām visus līgotājus 25. jūnijā pl. 16:00 Priedainē, ASV. Svinēsim svētkus kopā!

Līgo pasākumi Latvijā:

Jau notikušie pasākumi

18. jūnijs

Ielīgošana Polijā

Latvijas vēstniecība Polijā aicina sanākt kopā uz ielīgošanu vēstniecības dārzā Sestdien, 18. jūnijā plkst. 17:00

19. jūnijā

Jāņu ielīgošana ar folkloras kopām Eslingenā

Jāņu laiks ir pilnbrieda laiks, kad visa zeme, zāle zied, kad jāpagūst ne vien apdarīt pulka darba līdz pašam Jāņu vakaram, bet arī izdziedāt bagātīgo līgotņu pūru, jo, kā zinām, īsa bija Jāņu nakte, bet skaisto līgotņu tik daudz, tik daudz... Jāņus ielīgosim arī Eslingenā Hafenmarkt, 19. jūnija rītā plkst. 12.00, vēsta latviesi.com.

Jāņu bērnu lomā iejutīsies Eslingenas dziesmu svētku pieaugušo folkloras kopas "Druvas Zemturi" no Saldus novada, "Rīta rasa" no Berlīnes un "Dzērves" no Luksemburgas un bērnu folkloras kopas "Ābolīši" no Dienvideiropas, "Bergausis" no Bergenas, "Guntiņas" no Parīzes, "Mazās dzērves" no Luksemburgas un "Stārķīši" no Hāgas. Par lustīgu sadancošanu gādās postfolka grupa "Austrumkalns" no Londonas un latvju danču kopa "Elbe” no Hamburgas. Kādu koklisku akcentu pasākumā piedāvās arī apvienība "Vakareiropas koklētāji".