Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Raimonda Paula atvadu vārdi Mārtiņam Braunam

© Vladislavs Proškins/F64

Vakar Latvija atvadījās no komponista Mārtiņa Brauna, pieminot viņu Rīgas Doma baznīcā. Mārtiņs Brauns devis neatsveramu ieguldījumu Latvijas mūzikā, un, kā norādīja maestro Raimonds Pauls, Brauna vārds mūzikas vēsturē būs rakstīts zelta burtiem, vēsta lsm.lv.

"Vispirms žēl, ka mēs šķiramies no lieliska mūziķa, lieliska komponista, ļoti interesanta cilvēka. Ar viņu satiekoties, vienmēr bija kaut kādi negaidīti pagriezieni gan viņa izteikumos, gan attieksmē pret mūziku, pret visu, kas notiek. Mārtiņš bija Mārtiņš," sacīja Pauls.

Raimonds Pauls uzsvēra - Brauna vārds latviešu mūzikas vēsturē ir ierakstīts zelta burtiem, un īpaši Braunu atcerēsies dziesmas "Saule, Pērkons, Daugava" dēļ.

"Es atceros savā laikā no teātra mūzikas mēs viņu pirmo reizi dzirdējām un lēnā garā ieteicām šo dziesmu dziedāt koros. Tā viņa lēnām iekarojusi sev tādu ļoti spēcīgu vietu Dziesmu svētku repertuārā. [..] Es domāju, ka tas būs viņam kā tāds piemineklis, visai viņa darbībai," uzskata maestro.

Portāls NRA jau vēstīja, ka, respektējot Mārtiņā Brauna vēlmes, viņa bēres netika publiski izziņotas un tajās piedalījās tikai tuvākie cilvēki. Plašāks, taču tik un tā ierobežots cilvēku loks komponistu pieminēja šodien Rīgas Doma baznīcā. Vairāk šeit.