Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Latvija atvadās no mūžībā aizgājušā komponista Mārtiņa Brauna

© Ekrānšāviņš?Panorāma

Rīgas Doma baznīcā sestdien, 4. decembrī, notika piemiņas pasākums komponistam Mārtiņam Braunam. Viņš devis neatsveramu ieguldījumu Latvijas mūzikā, vēsta lsm.lv.

Brauns mūžībā devās 24. novembrī 70 gadu vecumā.

Respektējot Mārtiņā Brauna vēlmes, viņa bēres netika publiski izziņotas un tajās piedalījās tikai tuvākie cilvēki. Plašāks, taču tik un tā ierobežots cilvēku loks komponistu pieminēja šodien Rīgas Doma baznīcā. Atskanēja Brauna dziesma, uzrunu teica mācītājs Ints Cālītis, savukārt dzeju lasīja aktieris Jānis Skanis.

"Mārtiņš bija ļoti labs. Viņš bija arī dulls, un, man liekas, ka māksliniekam tādam ir jābūt, ja viņš grib kaut ko sasniegt. Viņš nevar visu izrēķināt, visu saskaitīt. Tur vienkārši ir jāļaujas. To, ko Dievs ir iedevis, to brīnumu, tas ir jāatdod, un Mārtiņam, paldies Dievam, to izdevās izdarīt," teica Skanis.

Lai pieminētu komponistu, šonedēļ katru vakaru Dziesmu svētku estrāde Mežaparkā tiek atskaņotas Brauna dziesmas “Saule, Pērkons, Daugava”, “Daugaviņa” un “Dvēselīte”. Lai gan Brauns ir devies mūžībā, viņa dziesmas estrādē turpina skanēt.