Covid-19: Cik liela daļa Latvijas iedzīvotāju tagad nevar apmaksāt rēķinus?

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Līdz ar krīzi turpina pieaugt bez darba palikušo skaits Latvijā. Pēc TV3 raidījuma "900 sekundes" pasūtījuma veiktajā aptaujā noskaidrots, cik daudzi šobrīd krīzes dēļ vairs nevar samaksāt savus ikmēneša maksājumus.

Interneta aptauja liecina, ka 17% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem pašreizējā ārkārtas situācija jau ir radījusi sarežģījumus ar regulārajiem ikmēneša maksājumiem, piemēram, ar komunālajiem maksājumus, kredītiem vai līzingu.

Tikmēr 38% aptaujāto ir norādījuši, ka pagaidām nekādu sarežģījumu viņiem nav, bet, ārkārtas situācijai ieilgstot, problēmas ar nomaksu varētu rasties.

Vēl 40% iedzīvotāju sacījuši, ka ārkārtas situācija neietekmē viņu regulāros ikmēneša maksājumus. 2% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem ir norādījuši, ka viņiem šādu maksājumu nav, bet 3% iedzīvotāju nav snieguši konkrētu atbildi šajā jautājumā.

Pēc Labklājības ministrijas aplēsēm, krīzes pabalsti Covid-19 pandēmijas dēļ būs nepieciešami vismaz 18 000 Latvijas iedzīvotāju. Pašlaik sociālā situācija nav tik smaga, kā to varēja gaidīt, tomēr tā jau pavisam drīz varētu mainīties, jo pieredze rāda, ka sociālās sekas ekonomiskai vai šajā gadījumā ar pandēmiju saistītajai krīzei seko vēlāk.Jāpiebilst, kā nesen tika vēstīts,

Avots

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais