Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Žagars atklāj sīkākas detaļas, kāpēc aktieri izteikuši neuzticību Džilindžeram

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Šī gada 25.septembrī notika Dailes teātra aktieri rīkoja sapulci, kurā izskatīts jautājums par Dž.Dž.Džilindžera kā mākslinieciskā vadītāja darbības izvērtējums ilgākā laika periodā. Pēc tās Dailes teātra aktieri izteikuši neuzticību mākslinieciskajam vadītājam un režisoram Džilindžeram un informējuši par to teātra direktoru. Aktieris Juris Žagars LTV raidījumā "Viens pret vienu" sniedzis plašāku komentāru par notikušo.

"Es nevaru runāt visu vārdā, kas bija visu pēdējais piliens. Katram tas pēdējais piliens, iespējams, bija nedaudz cits," sarunā par situāciju Dailes teātrī norāda J. Žagars. "Mans pēdējais piliens bija saruna ar Džilindžeru augustā, kur mēs diskutējām par Dailes teātra iespēju iegūt Lielo zāli. Viņš izstāstīja man savu vīziju, kāpēc teātrim jāpatur Lielā zāle. Es neesmu pārliecināts, ka es gribu tādā teātrī strādāt.

Viņš arī norāda, ka bija Anglijā, kad attīstījusies visa situāciju un, apskatot pieejamos raidījumus internetā, J.Žagars bijis šokēts par to, kā Džilindžers reaģējis.

Runājot par tālākiem notikumiem J.Žagars informē, ka aktieru sapulci sasaucis A.Skrastiņš un viņš pats nav zinājis, ka tobrīd Dailes teātra mākslinieciskais vadītājs atrodas Indijā.

"Mēs nevaram gribēt, ka tik lielā kultūras iestādē viss tiek pastumts zem tepiķa," uzsver J.Žagars.

Viņš noliedzoši atbildēja uz jautājumu, vai no Dailes teātra vidus redz nākamo māksliniecisko vadītāju: “No Dailes teātra vidus noteikti ne.” Viņaprāt, jaunajam vadītājam jānāk no ārpuses.

Viņš noliedza, ka pats varētu pretendēt uz teātra mākslinieciskā vadītāja amatu.

Vienlaikus viņš atklāja, ka pēc diviem gadiem, kad beigsies Dailes teātra direktora Andra Vītola termiņš amatā, Žagars neizslēdz iespēju startēt konkursā uz šo amatu. “Tas ir tik tālu un neskaidri,” viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka 7.oktobrī Dž.Dž.Džilindžers paziņoja par atkāpšanos no amata. Tāpat viņš uzsvēris, ka savā turpmākajā dzīvē ar teātri vairs nenodarbosies.