Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Eksperti vērtē Levita ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā

© Vladislavs Proškins/ F64 Photo Agency

2.lapa

Globālajā pasaulē, kad mazām valstīm arvien grūtāk ir aizstāvēt savas intereses, bijušais Valsts prezidents Andris Bērziņš jaunievēlētajam Valsts prezidentam Egilam Levitam novēl veiksmi un labu veselību.

Bērziņš aģentūrai LETA norādīja, ka, neskatoties uz tiesneša amatu Eiropas Savienības tiesā, Levits tepat, Latvijā, vien bijis, tāpēc viņam nebūtu korekti mācīt, ko runāt un ko darīt.

"Novēlu viņam veiksmi un veselību, jo darbs nav no vienkāršākajiem un vieglākajiem. Sevišķi šajā posmā, kad mazām valstīm kļūst arvien grūtāk aizstāvēt savas intereses un viedokli. Patlaban pasaule kļūst arvien atvērtāka un globālais bizness ietekmē arī politiku. Pat lielvalstu attiecības nekļūst vienkāršākas. Latvijai tas ir laiks, kad jāatrod stabilāka vieta," uzsvēra Bērziņš.

Viņš Levitu pazīstot kopš 80.gadu beigām, taču pasaulē neesot pieņemts šādos gadījumos izteikt viedokli par cilvēka personību. "Katram ir savas prioritātes, kā rīkoties, taču vēlreiz novēlu viņam veselību un fizisku un garīgus spēkus," piebilda eksprezidents.

Bērziņš gan Levita pirmo runu vēl nebija paspējis noklausīties, tāpēc vērtējumu par to nevarot sniegt.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā