Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Rihards Snikus izcīna sudrabu

© Publicitātes foto

Latvijas paraolimpiskais jātnieks Rinhards Snikus izcīnījis sudraba godalgu pasaules paraolimpiskās iejādes spēlēs freestyle jeb brīvā stila disciplīnā. Sacensības noritēja Amerikas Savienotajās Valstīs, Traijonas pilsētā Ziemeļkarolīnā.

Latvijas Paralimpiskā komiteja, sveicot Rihardu ar šo panākumu, norādījusi, ka tas ir patiesi vēsturisks mirklis. «Ņemot vērā, ka šīs ir četrgades nozīmīgākās sacensības jātnieku pasaulē, šī iegūtā medaļa ir tikpat vērtīga kā paraolimpisko spēļu medaļa,» norāda komitejas vadība. «Caur sviedriem, smagu darbu, līdzcilvēku un komandas negurstošo atbalstu ir izmainīta Latvijas paraiejādes vēsture! Un, protams, paldies uzticamajam partnerim zirgam King of the Dance, kurš patiesi ir deju karalis.» Rihards startēja PI-I paraiejādes grupā. Trīs tiesneši Latvijas pārstāvim deva otro vietu, bet divi - trešo. Par sacensību uzvarētāju kļuva itāliete Sāra Morganti ar zirgu Royal Delight.

Taču sudraba medaļa nav vienīgais šo sacensību sasniegums Rihardam - jau pirms tam sportists izcīnīja ceturto vietu individuālajā iejādes disciplīnā savā klasē, un, lai arī Rihards palika uzreiz aiz medaļniekiem (kopumā startēja 17 valstu pārstāvji), Latvijai šis arī ir liels sasniegums.

Pirmās trīs vietas ieguva Itālija, Vācija un Singapūra.

Jāatgādina, ka Riharda dalība ASV sacensībās bija iespējama, tikai pateicoties ziedošanas kampaņai, jo bija nepieciešami papildu 20 000 eiro, kur lielākā daļa bija jāsamaksā par Riharda uzticamā sacensību partnera zirga King of the Dance transportēšanu. Starptautiskās Jātnieku federācijas (FEI) pasaules spēles norisinās reizi četros gados olimpiskā cikla vidū. Tās ir lielākās iejādes sacensības pasaulē, apvienojot astoņas pasaules čempionāta disciplīnas. Rihards Snikus Londonas paraolimpiskajās spēlēs izcīnīja ceturto vietu, bet Riodežaneiro paraolimpiskajās spēlēs - piekto. Savukārt 2017. gada Eiropas čempionātā Zviedrijā viņš izcīnīja otro vietu.

*

Materiāls ir sagatavots ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publicētā raksta saturu atbild "Neatkarīgā Rīta Avīze"

"Neatkarīgā Rīta Avīze" gaidīs jūsu ieteikumus, pieredzes stāstus, jautājumus uz e-pastu: atbalstaplecs@nra.lv



Atbalsta plecs

Sabiedrības integrācijas fondsPasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.