Dombrovskis izmēģina lidošanu Šanhajā [video]

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) šodien atklājis starptautiskās izstādes "World Expo 2010" Latvijas paviljonu Šanhajā, izmēģinot arī paviljona centrālo ekspozīciju — vertikālo vēja tuneli.

Uzrunā Ministru prezidents pateicās par laipno uzņemšanu un veiksmīgo sadarbību ar Latvijas paviljona veidotājiem. Viņš pateicās Latvijas paviljona veidotājiem un darbiniekiem, kuri ir ieguldījuši milzīgu darbu oriģināla un pasaules līmenim atbilstoša paviljona izveidē.

Ministru prezidents uzsvēra, ka starptautiskā izstāde "World Expo 2010" ir vienreizēja iespēja tieši mazām valstīm iepazīstināt ar sevi un ieinteresēt ne tikai Ķīnas, bet arī citu valstu iedzīvotājus un potenciālos sadarbības partnerus. "Šoreiz Latvijas paviljona centrā ir vēja tunelis, kurā apmeklētājiem būs iespēja lidot - ne tikai tiešā, bet, cerams, arī pārnestā nozīmē. Lidošana cilvēkam dod pozitīvas emocijas, tā liek paskatīties uz pasauli no jauna skatupunkta un rosina iztēli. Novēlu katram apmeklētājam mūsu paviljonā piedzīvot laimīgu lidojumu un kādreiz dzīvē atlidot arī uz pašu Latviju," sacīja Dombrovskis.

Pēc atklāšanas ceremonijas Dombrovskis izmēģināja centrālo paviljona ekspozīciju, lidojot vertikālajā vēja tunelī. „Latvijas paviljons ir laba vieta, kur var atnākt un nedaudz palidot, tādā veidā relaksējoties un gūstot iespaidu par to, kas notiek Latvijā,” sacīja V. Dombrovskis pēc lidojuma.

Rīt, 27.maijā, Ministru prezidentam ir plānotas tikšanās ar Šanhajas pašvaldības amatpersonām. Vizītes mērķis ir veicināt Latvijas un Ķīnas sadarbību ekonomikā, kultūrā, izglītībā, kā arī politiskajā līmenī. Ministru prezidents Valdis Dombrovskis Latvijā atgriezīsies 27.maija vakarā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.