Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

Aivara Lemberga liecības par uzņēmējsabiedrību „BARNES INDUSTRIES LTD.”

© Ekrānšāviņš no avīzes

4.lapa

DIREKTORI UN ATTIECĪBAS AR DIREKTORIEM

Prokurors ir iesniedzis kādu papīru, kurā ir norādīts, ka kompānijai „BARNES INDUSTRIES LTD.” kopš 1999.gada marta esot viens direktors - kāda kompānija

„MOORE CONSULTING S.A.”

Šajā sakarā es gribu sniegt liecības:

pirmkārt, gribu sniegt liecības par kompānijas „BARNES INDUSTRIES LTD.” direktoru - kompāniju „MOORE CONSULTING S.A.”:

  • man nav zināms, kuras personas ir šīs kompānijas direktori, vienalga, vai tās ir fiziskas personas, vai atkal kādas kārtējās firmeles. Man tas nav zināms un nekad nav bijis zināms.
  • es neesmu iecēlis vai ievēlējis, vai jebkā piedalījies šīs kompānijas iecelšanā par kompānijas „BARNES INDUSTRIES LTD.” direktoru;
  • es neesmu nekad slēdzis jebkāda veida līgumus vai cita veida vienošanos ar šo kompāniju;
  • es nekad neesmu noteicis šīs kompānijas kā kompānijas “BARNES INDUSTRIES LTD.” Direktora atalgojumu, kā arī nekad un nekādā veidā neesmu veicis nekādus maksājumus šai kompānijai ne kā kompānijas “BARNES INDUSTRIES LTD.” direktoram, ne arī uz jebkāda cita pamata;
  • es nekad neesmu devis nekādus norādījumus vai instrukcijas, vai jelko prasījis darīt, vai nedarīt šai firmelei ne kā kompānijas “BARNES INDUSTRIES LTD.” direktoram, ne arī jebkādā citā sakarā.

Prokurors Juriss kā apsūdzības pierādījumu lietā ir iesniedzis jau iepriekš manis pieminēto dīvaino papīru par kompānijas „BARNES INDUSTRIES LTD.” „PATIESĀ LABUMA GUVĒJU”. Es jau iepriekš runāju par to, cik, manuprāt, aizdomīgi dīvaina situācija ir ar to, ka lietā ir iesniegts dīvains papīrs, kurā norādīts kompānijas „BARNES INDUSTRIES LTD.” „PATIESĀ LABUMA GUVĒJS” - „LEMBERGU ĢIMENE” - un prokurors šo papīru uzskatījis par svarīgu apsūdzības pierādījumu, bet tajā pašā laikā lietā nav šāda vai tamlīdzīga papīra un prokurors nav uzskatījis par vajadzīgu arī pieprasīt izziņu par to, kas tad ir kompānijas „BARNES INDUSTRIES LTD.” AKCIONĀRI. Vismaz katra gada - sākot ar1999.gadu - 31.decembros.

To var izskaidrot tikai ar to, ka, acīmredzot, ir nācis gaismā, ka kompānijas AKCIONĀRI nav „Lembergu ģimene”, jo kādēļ gan tad šāda izziņa nebūtu iesniegta, jo vismaz attiecībā par apsūdzību pēc Krimināllikuma 219.panta, saprotams, ka svarīgi ir tas, kas ir AKCIONĀRI, bet ne „PATIESĀ LABUMA GUVĒJI”, jo apsūdzība jau nav par „PATIESĀ LABUMA GUVĒJA TIESĪBU” nedeklarēšanu, bet gan par „ĪPAŠUMTIESĪBU UZ KAPITĀLA DAĻĀM” nedeklarēšanu.

Acīmredzot prokurors ir konstatējis, ka te var rasties problēmas, un tādēļ ir apzināti izvairījies paprasīt kompānijas „BARNES INDUSTRIES LTD.” direktoriem izziņu par kompānijas DALĪBNIEKIEM.

Tagad šai sakarā gribu īsi norādīt un attiecīgi sniegt arī liecību par citu niansi šīs tikko minētās bezpersoniskās “PATIESĀ LABUMA GUVĒJU” „izziņas” sakarā.

Proti, šo dīvaino un izplūdušo un dažādi izprotamo izziņu ir parakstījis Rudolfs Meronis. Šo izziņu Meronis un prokurors ir veikli izmantojuši, lai varētu nodot visas kompānijas „BARNES INDUSTRIES LTD.” “TURĒTĀJA AKCIJAS” Meroņa glabāšanā, kas savukārt Meronim un viņa valstiskiem un nevalstiskiem partneriem dod iespēju personīgi saraust kaudzi bagātības, ko uzskatāmi apliecina vēlākie notikumi sakarā ar a/s „Ventspils nafta” akciju pārdošanu un naudas “sadali”.

Šis apliecinājums par “LABUMA GUVĒJIEM” ir vienīgais kautcik - necik par dokumentu saucams papīrs, kur ir norādīta mana saistība ar kompāniju „BARNES INDUSTRIES LTD.” kā it kā VIENAM NO „PATIESĀ LABUMA GUVĒJA”, KAS ESOT „LEMBERGU ĢIMENE”. Nevienu citu dokumentu vai vismaz dokumentam līdzīgu papīru lietā nav par manu saistību ar šo kompāniju, bet par to, ka man piederētu kāda kompānijas „BARNES INDUSTRIES LTD.” KAPITĀLA DAĻA - par to lietā nav vispār nekāda papīra gabala.

Tad lūk, šo tikko minēto it kā uzziņu, uz kuras pamata Meronis ir ieguvis glabāšanā kompānijas „BARNES INDUSTRIES LTD.” TURĒTĀJA AKCIJAS, Merons ir parakstījis, nosaukdams sevi par kompānijas „BARNES INDUSTRIES LTD.” direktoru.

Kā minēju iepriekš, prokurors lietā ir iesniedzis kādu papīru, kur par direktoru norādīta kompānija „MOORE CONSULTING S.A.”, bet lietā nav atrodams ne tikai neviens dokuments, bet nav atrodama arī neviena liecība par to, ka Meronis jelkad būtu bijis kompānijas „BARNES INDUSTRIES LTD.” direktors!

Izziņu vai uzziņu, vai kā to saukt, kuru Merons ir datējis it kā ar 1999.gada 19.aprīli, kaut gan Meroņa dīvainā piebilde pie datuma norādes, kāda nav sastopama uz cita veida dokumentiem, kurus ir parakstījis un datējis Merons, burtiski nozīmē nevis to, ka šis papīrs ir datēts ar 1999.gada 19.aprīli, bet ka, Meroņaprāt, uz konkrētu datumu kompānijas „BARNES INDUSTRIES LTD.” „PATIESĀ LABUMA GUVĒJS” esot „LEMBERGU ĢIMENE”.

Lai kā arī nebūtu, šajā sakarā vēlos liecināt, ka arī Meroni es nekad neesmu iecēlis vai iebalsojis kompānijas „BARNES INDUSTRIES LTD.” direktora godā jeb amatā, kā arī gribu liecināt, ka nekad neesmu Meronim maksājis jebkādu algu kā kompānijas „BARNES INDUSTRIES LTD.” direktoram, un man nekad nav bijis zināms, ka šis blēdīgais Šveices zellis jelkad būtu bijis kompānijas „BARNES INDUSTRIES LTD.” direktors, kā viņš to deklarē savā dīvainajā uzziņā par kompānijas „BARNES INDUSTRIES LTD.” „PATIESĀ LABUMA GUVĒJU” stāvoklī uz 1999.gada 19.aprīli!

Turpinājumu lasi nākamajā lapā