3.lapa
Banānu - valriekstu torte
Sastāvdaļas biskvītam (6-8 personām)
185 g kviešu miltu (iesakām izmantot 100 g augstākā labuma miltu un 85 g pilngraudu kviešu miltu, bet var lietot arī tikai augstākās kvalitātes miltus)
1 tējk. cepamā pulvera
½ tējk. malta kanēļa
½ tējk. sāls
110 g sviesta istabas temperatūrā
170 g cukura
2 banāni
1 ola
130 g grieķu jogurta
1 tējk. vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura
2 saujas sakapātu valriekstu
Dekorēšanai
200 g krēmsiera
100 g saldā krējuma
3 ēdamkarotes pūdercukura
ogas rotāšanai
Pagatavošana:
Līdz 180 C sakarsē cepeškrāsni. Ietauko apaļu cepamo formu 20 cm diametrā. Izsijā miltus kopā ar cepampulveri, sāli un kanēli. Uz šķīvja ar dakšiņu saspaida banānus, atsevišķā traukā saputo sviestu ar cukuru, pievieno masai spaidītos banānus, visu samaisa. Pievieno olu, atkal samaisa, pieber masai pusi no miltu maisījuma, pieliek grieķu jogurtu, tad otru daļu miltu, katru reizi visus samaisot. Noslēgumā pievieno mīklai vaniļu, sakapātus valriekstus. Visu kārtīgi izmaisa un lej ietaukotā veidnē. Cep aptuveni 40 minūtes. Izņem no krāsns, atstāt biskvītu cepamajā formā vēl aptuveni 10 minūtes, tad izņem no veidnes un pilnībā atdzesē.
Kamēr biskvīts cepas, gatavo krēmu kūkas pildījumam - stingrās putās saputo saldo krējumu ar pūdercukuru, pievieno masai krēmsieru, saputo visu kopā vēlreiz.
Izcepto kūku gareniski sagriež 3 slāņos, pilda kūku ar pagatavoto krēmu, 1/3 daļu no krēma pietaupot kūkas virskārtai. Liek kūku uz nakti ledusskapī, otrā rīta rotā ar ogām.
Kūka vislabāk garšo istabas temperatūrā, tāpēc pirms pasniegšanas to ieteicam vismaz pusstundu paturēt ārpus ledusskapja.