Noraida Kongo pilsones pieteikumu par patvēruma piešķiršanu Latvijā

© F64

Administratīvā rajona tiesa noraidījusi kādas Kongo pilsones pieteikumu par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu Latvijā, liecina publiski pieejamais spriedums.

Tiesas spriedumā teikts, ka pērn oktobrī saņemts Kongo pilsones iesniegums par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu Latvijā. Sieviete kā patvēruma pieprasīšanas iemeslu norādījusi, ka viņu Kongo meklējot policija, lai nogalinātu. Viņas jaunāko brāli esot aizturējusi policija un sākusi draudēt arī viņai.

Sieviete norādījusi, ka viņas vīrs un pusbrāļi bijuši aktīvi politiskās partijas "Kongo Nacionālā savienība" biedri, kuri iestājušies pret Kongo pastāvošo politisko varu. Šī iemesla dēļ varas pārstāvji vēloties ar sievieti izrēķināties. Pieteicējas vīrs 2015.gada janvārī esot aizbēdzis, un viņa nezina dzīvesbiedra atrašanās vietu.

Vēlāk kādā naktī sievietes mājoklī ieradušies varas pārstāvji. Viņi pārmeklējuši telpas, izteikuši draudus un apcietinājuši abus sievietes pusbrāļus. Pieteicēja ar abiem saviem bērniem pametusi dzīvesvietu un uzturējusies pie ģimenes drauga. Viņas kaimiņi pavēstījuši, ka viņu dzīvesvietā vairākkārt meklējuši policisti. Ar sava radinieka palīdzību sieviete tikusi pie jauniem dokumentiem un 20.septembrī izceļojusi no valsts.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.