Šobrīd nav indikāciju, ka ASV spēki varētu pamest Latviju

© F64

2.lapa

Šogad Ādažu bāzē plānots pabeigt jaunas kazarmas būvniecību 304 karavīriem un sākt papildus kazarmu būvniecības projektu īstenošanu. Tāpat plānots izstrādāt projekta dokumentāciju karavīru telšu pilsētas 2000 karavīriem izbūvei ar labierīcību ēkām, ceļiem, laukumiem un inženierkomunikācijām, kuru būvniecību paredzēts veikt nākamgad. Tāpat paredzēts renovēt ārējos elektroapgādes tīklus ar jaunām transformatoru apakšstacijām, lai nodrošinātu lielākas jaudas.

Paredzēts sākt dokumentācijas sagatavošanu karavīru sporta kompleksa būvdarbiem, kā arī sākt divu ēku pārbūvi karavīru apmācībai. Plānots arī sākt autoparka rekonstrukcijas darbus NBS mehanizācijas projekta vajadzībām un sabiedroto kaujas tehnikas novietošanai un apkopei.

Šogad bruņoto spēku infrastruktūras vajadzībām ir ieplānoti 23,5 miljoni eiro, bet 2017.gadā - jau 42 miljoni eiro. Vienlaicīgi notiek darbs pie ilgtermiņa infrastruktūras attīstības plāna nākamajiem 12 gadiem sagatavošanas.

Līdz 2018.gadam Ādažu poligonā paredzēts paplašināt teritoriju par aptuveni 5200 hektāriem, paredzot jaunas iespējas apmācībām ar vieglajiem strēlnieku ieročiem, kaujas tehniku un artilēriju, kā arī kaujām pilsētvidē.

Kā ziņots, nolūkā atturēt Krieviju no iespējamās agresijas, NATO dalībvalstu līderi pagājušās nedēļas izskaņā Varšavā notikušajā samitā apstiprināja četru daudznacionālu bataljonu izvietošanu Polijā un Baltijas valstīs. To izvietošana sāksies nākamgad un notiks uz rotācijas pamata.

Polijā izvietotā bataljona vadību uzņēmušās ASV, kamēr par Baltijas valstīs izvietoto bataljonu komandēšanu attiecīgi atbildīga būs Kanāda - Latvijā, Vācija - Lietuvā, bet Lielbritānija - Igaunijā.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.