2.lapa
Arvien vairāk izvēlas putnu gaļas šašliku, kā arī marinē paši
Pircēju paradumu tendences rāda, ka marinētas gaļas pieprasījums strauji pieaug - Līgo perioda pieprasījums tradicionāli pat dubultojas. Cilvēki iecienījuši ne tikai cūkgaļas vai cāļa šašliku, bet arī liellopa gaļas steikus un tītara gaļas šašliku, savukārt pieprasījums pēc jēra gaļas šašlika pēdējos pāris gados ir pat četrkāršojies. Arī laša steiki cepšanai un cita veida zivis, ko viegli pagatavot ugunskurā, tiek pirkti daudz vairāk nekā ikdienā. Tendence parāda, ka pircēji svētkiem labprāt gaļu marinē arī paši - svaigas gaļas patēriņš Līgo svētku laikā parasti pieaug par apmēram 30%.
Kopumā Jāņu mēnesī siers tiek patērēts par 25% vairāk nekā ikdienā. Savukārt lielākais pieprasījuma pieaugums ir alum, vidēji uz Jāņiem tas palielinās par apmēram 60%, bet alum mulitipakās pieaugums ir pat seškārtīgs. Lielākais pieprasījums ir tieši pēc vietējā alus, tāpēc šogad Rimi saviem pircējiem piedāvā vēl plašāku un daudzveidīgāku alus sortimentu - tas papildināts ar vietējo ražotāju sezonas jaunumiem un brūvējumiem no mazajām alus darītavām, piemēram, Tālavas Ķēniņa alus, Eridan alus, Raiskumietis, Miķeļa alus u.c.