Aptauja: Iedzīvotāji izturas atbildīgāk pret ātrajiem kredītiem

© Scanpix

2.lapa

Nedrīkstētu aizmirst par vēl vienu jaunievedumu, kas palīdzēs ātro kredītu ņēmējiem saudzīgāk un elastīgāk nokārtot savas saistības. Nesen tirgū parādījies jauns pakalpojums - kredītlīnija un Gudriem.lv savā mājaslapā piedāvā kredītlīniju nosacījmu salīdzinājumu.

Kredītlīnija - tas ir aizdevuma veids, kurš ļauj klientam pastāvīgi izvēlēties kredīlīnijas limitu un izmantošanas termiņu. Kredīlīnijas ņēmējs var nenorādīt, kādiem mērķiem tiks izmantoti aizņemtie līdzekļi, kā arī izvēlēties, kādu daļu no atvēlētā kredītlīnijas limita izmantot. Ja visa summa nav nepieciešama uzreiz , to nav obligāti pilnībā jāizmanto, tādējādi klientam ir pastāvīgi uzticama naudas rezerve, kuru var izmantot neparedzētos gadījumos. Atšķirībā no ātrajiem kredītiem, kredīlīnija piedāvā daudz zemākas prcentu likmes, kā arī garākus kredīta atmaksas termiņus un iespēju aizņemties lielākas summas.

“Šis salīdzinoši jaunais pakalpojuma veids kļūst arvien populārāks - komentē Gints Āboltiņš. Ja 2014. gadā 21,1% no visiem jaunajiem izsniegtajiem ātrajiem aizdevumiem veidoja kredīlīnijas ar elastīgiem atmaksas grafikiem, tad pagājušajā gadā šis skaitlis ir audzis līdz 27%. Prognozējam, ka šajā gadā daļa alternatīvo kredītu ar elastīgu atmaksas grafiku sasniegs 35-37% no visiem izsniegtajiem ātrajiem kredītiem. “

Gudriem.lv aptauja norisinājās laika posmā no 27. maija līdz 7. jūnijam, un tajā piedalījās 688 respondenti.

Svarīgākais