70% aktīvās atpūtas cienītāju regulāri gūst dažāda veida traumas

© F64

3.lapa

Ņemot vērā, ka pēdējo gadu laikā pieaug aktīvās atpūtas cienītāju skaits un līdz ar to arī dažādu traumu risks, BTA ir izstrādājis jaunu apdrošināšanas pakalpojumu - “Aktīvo polisi”, kas sevī iekļauj apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem, aktīvās atpūtas inventāra un ekipējuma apdrošināšanu pret zādzību, bojāeju un bojājumiem, kā arī civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu, kas atlīdzina zaudējumus par citas personai veselībai rādīto kaitējumu vai mantas bojājumu.

Ja lielākā daļa aktīvās atpūtas cienītāju izprot un apzinās augsto traumu gūšanas risku, tad ne vienmēr cilvēki aizdomājas par to, ka būtiskus zaudējumus var radīt arī sadursmes ar citiem atpūtas cienītājiem vai vienkārši atpūtniekiem, jo var nākties atlīdzināt citai personai radītos zaudējumus. Arī BTA praksē ir saņemti vairāki apdrošināšanas atlīdzību pieteikumi par gadījumiem, kad aktīvās atpūtas cienītāju kritienu vai neveiksmīgu manevru rezultātā traumas guvuši ne tikai paši aktīvisti, bet arī citi cilvēki. Piemēram, šosezon ziemā kāds klients uz kalna guva traumas sadursmē ar citu aktīvās atpūtas cienītāju, kurš, slēpojot lejā no kalna, nepaspēja nobremzēt, vairāki gājēji guvuši traumas sadursmēs ar velobraucējiem. Pērn kāds BTA klients guva traumas, peldoties Rīgā, Lucavsalas peldvietā, kur viņam peldēšanās laikā uzbrauca veikbordists.

Salīdzinoši augsto risku netīšām radīt kaitējumu citas personas veselībai vai bojājumus citas personas mantai atzina BTA aptaujā arī paši aktīvās atpūtas entuziasti, proti, 22 % no aptaujātajiem cilvēkiem atzina, ka viņiem ir gadījies nodarīt kaitējumu citas personas veselībai vai mantai, jo atpūta parasti norit draugu un domubiedru kompānijās, kā arī vietās, kur atpūšas arī citi cilvēki.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.