Pārsteigumi no NATO un Krievijas oficiālajām sarunām neesot gaidāmi

© SCANPIX

Īpaši lieli pārsteigumi no NATO sarunām ar Krieviju, kas notiks pirms jūlijā Varšavā gaidāmā alianses samita, nav gaidāmi, taču pati diskusijas turpināšana ir jāuzskata par spriedzi mazinošu, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Austrumu politikas pētījumu centra izpilddirektors Andis Kudors.

Eksperts norādīja, ka Polijas galvaspilsētā Varšavā gaidāmajā samitā tiks pieņemti lēmumi, kas faktiski jau iepriekš izskanējuši saistībā ar sabiedroto klātbūtni Baltijas valstīs, kā arī Polijā.

"Tas nav slikti, ka pirms Varšavas samita notiks šāda veida tikšanās. Pieņemu, ka no NATO puses sekos mēģinājums skaidrot situāciju, kā arī uzklausīt kritiku. Šāda formāta sarunas norisinājušās arī iepriekš, vēl pirms Krievijas īstenotās Krimas aneksijas," viņš izteicās.

Kudors gan izteica šaubas, vai šāda tikšanās maz spēs mainīt abu pušu nostāju. "Principiālas izmaiņas no abām pusēm gan netiek sagaidītas. Tomēr kopumā, ja raugāmies uz šādu formātu, tas nav slikts. Tas drīzāk mazina spriedzi, nekā to vairo," sprieda eksperts.

Austrumu politikas pētījumu centra izpilddirektors arī norādīja, ka Krievijas puse nodala to, ko bieži vien domā par aliansi un kas tiek pausts publiski. "Vai cilvēki Kremlī iepriekš uzskatīja NATO par draudu? Protams, ka nē, bet iekšpolitisku motīvu dēļ NATO jāattēlo kā ienaidnieks. Tas ir banāls iekšpolitikas mērķis," viņš sacīja.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Svarīgākais