Reizniece-Ozola: ES jābūt vienotai izpratnei par nodokļu krāpšanās ierobežojumiem

© F64

2.lapa

Arī plānotās vispārējās reformas pievienotās vērtības nodokļa (PVN) jomā ministre uzsvēra kā vienlīdz būtiskas, ar kuru ieviešanu nedrīkst kavēties.

"Centieni ierobežot PVN krāpšanu ES līmenī ir visnotaļ atbalstāmi. Uzskatu, ka īpaši būtisks mehānisms tās mazināšanai ir ciešāka sadarbība starp dalībvalstu nodokļu administrācijām. Uzskatu, ka valsts ienākumus varam palielināt, ja nodokļu administrācija, sekmīgi sadarbojieties, uzlabo gan nodokļu iekasējamību, gan cīņu ar krāpniecību. Tāpat atbalstāms līdzeklis krāpniecības ierobežošanai ir PVN apgrieztās jeb reversās maksāšanas kārtības ieviešana riska nozarēs," norādīja ministre, piebilstot, ka Latvija drīzumā gatavojas piemērot reverso PVN maksāšanas kārtību arī graudaugu nozarē.

Papildu nodokļu politikas jautājumiem ministre informēja par nodokļu politikas pamatnostādņu izstrādes gaitu, budžeta veidošanas procesiem, kā arī Latvijas ekonomikas izaugsmes perspektīvām un izaicinājumiem.

Šī bija jau piektā Nīderlandes vēstniecības rīkotā tikšanās, kuras laikā vēstnieki kādu no Latvijas augstām amatpersonām aicina neformālā gaisotnē pārrunāt gan aktualitātes valstī, gan ES. Līdz šim tajās piedalījies premjers, ārlietu ministrs, Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs un Rīgas mērs.

Svarīgākais